Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2024. Február 14. 06:00, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: ötszáznál több fiatal jelentkezett Tatára, közülük kerül ki majd a végső állomány

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: ötszáznál több fiatal jelentkezett Tatára, közülük kerül ki majd a végső állomány

Az \"Embert a Vasra!\" toborzókampány keretében ötszáznál több fiatal jelentkezett Tatára, közülük kerül ki majd a végső állomány

- mondta a honvédelmi miniszter kedden Tatán, a Klapka György 1. Páncélosdandár vitéz Barankay József 1. Önjáró Tüzérosztályához jelentkezett állomány bevonulásán.

A haderőfejlesztés keretében, a korszerű harceszközök beérkezésével egy-egy konkrét alakulathoz, egy feladatra keres fiatalokat a honvédség - ismertette Szalay-Bobrovniczky Kristóf. Elmondta azt is, hogy a világ egyik legkorszerűbb önjáró lövege, a PzH 2000 leendő kezelőszemélyzetének bruttó 737 ezer forintos illetményt kínálnak.

"Megveheti az ország az adófizetők pénzéből a világ legcsodálatosabb eszközeit. Ha nem lesz magyar katona, aki megtanulja ezeknek a komplex eszközöknek az üzemeltetését, az ezekkel való harcot, akkor nem végeztünk semmit" - mondta a miniszter.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf kiemelte: a toborzó irodában a jelentkezőknek lehetőséget kínáltak előzetes egészégügyi alkalmassági vizsgálatra, így akik más munkahelyet hátrahagyva szerettek volna a honvédséghez jelentkezni, kockázat nélkül tehették meg.

Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese elmondta, céljuk a Magyar Honvédség toborzási rendszerének megújítása. A három hónapos kampány során számos helyszínen mutatták be a PzH 2000 önjáró löveget és jelentősen megnőtt a tüzérség iránt érdeklődők száma.

Az altábornagy hozzátette, a leendő tüzérek között vannak olyanok, akik a Honvéd kadét programban szereztek tapasztalatot, rajtuk kívül területvédelmi tartalékos katonák is jelentkeztek, de fegyverműszerészek és sportolók is megtalálhatók a frissen bevonultak között.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során