Városlista
2024. június 26, szerda - János

Hírek

2024. Június 17. 09:00, hétfő | Helyi
Forrás: MTI-HM SZALAY B. KRISTÓF BUDAPEST

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: díszőrség lesz a budai Várban.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: díszőrség lesz a budai Várban.

Új tradíció kezdődik a budai Várban, mostantól a hét területvédelmi tartalékos ezred kéthetes váltásban a Honvédelmi Minisztérium főépülete előtt teljesít díszőrséget.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a Honvédelmi Minisztérium épülete előtt elmondta, a területvédelmi tartalékosok alapos kiképzést kaptak a testőrezredtől, ahol ennek a szép katonai feladatnak, a díszőrség ellátásának szakemberei dolgoznak. A miniszter felidézte: tartalékos katonai szolgálata idején a palotaőrségnél teljesített szolgálatot tartalékos csoportparancsnokként. Akkor - tette hozzá - volt alkalma ennek a nehéz szolgálati ágnak minden részletét megismerni.
Arra kérte a videóban az embereket, hogy jöjjenek, nézzék meg a díszőrséget teljesítőket. Úgy fogalmazott: "Büszkék vagyunk katonai hagyományainkra és katonai értékeinkre, amelyeket a területvédelmi tartalékosaink itt, a várban Önöknek is meg tudnak mutatni".

"A békéhez erő kell, folytatjuk a munkát" - hangsúlyozta közösségi oldalán a honvédelmi miniszter.
Szalay-Bobrovniczky Kristóf a videóhoz fűzött hozzászólásában ismertette, hogy a Magyar Honvédség hét területvédelmi ezredének tartalékos állománya kéthetes váltásban, a Kapisztrán téren ad díszőrséget.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 26. 12:31, szerda | Helyi

Idén is Példakép Tábor Ráróspusztán.

A Nógrád vármegyei rendőrök idén is játékos foglalkozásokkal várták a táborozókat.

2024. Június 26. 09:52, szerda | Helyi

FEKETE ISTVÁN - az egyik legismertebb ifjúsági írónk

A Tüskevár és a Téli berek, no meg az állatregények természetbolond szerzője. Forgatókönyvektől kezdve oktatófilmeken át felnőtteknek szóló regényekig igen sok mindent letett az asztalra.

2024. Június 25. 18:29, kedd | Helyi

A világ egyetlen városa, ahol NINCSENEK TÖRVÉNYEK

Mind alapvetőnek vesszük a jogszabályokat, hogy rendőrök vigyáznak ránk, na meg hogy van a lakóhelyünkön elektromosság és ivóvíz. De milyen lehet az a hely, ahol más törvények uralkodnak

2024. Június 25. 15:00, kedd | Helyi

Iskolaőri értekezlet és továbbképzés Nógrád vármegyében

A tanév végén rendezték meg a már hagyománnyá váló, iskolaőröknek szóló munkaértekezletet és szakmai továbbképzést.