Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Április 10. 00:00, kedd | Helyi
Forrás: infonograd

SzakmaSztár Fesztivál: két nógrádinak szurkolhatunk

SzakmaSztár Fesztivál: két nógrádinak szurkolhatunk

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2012-ben ismételten megrendezi a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), valamint az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (OSZTV).

Ezek országos döntőjét, az ötödik Szakma Sztár Fesztivált (amely ingyenesen látogatható bárki számára) április 11. és 13. között Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont G és F pavilonjában rendezik, ahol két Nógrád megyei versenyzőért is izgulhatunk.
Az évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő versenyek célkitűzése a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák (beleértve a ráépülő, magasabban kvalifikált szakmákat is) társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése azok népszerűsítése révén. A versenyek és a fesztivál szlogenje: „A jó szakma felér egy diplomával!”

A szakmák országos versenyeit a Nemzetgazdasági Minisztérium által a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gondozásába átadott 38 szakképesítésben hirdették meg, a nappali tagozaton végzős szakiskolai és szakközépiskolai tanulók számára Idén közel 6300 diák jelentkezett, ők januárban írták meg az elődöntők dolgozatait, amely versenyrészt a hagyományoknak megfelelően megyénkben a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezte. A legjobban szereplők közül kerültek ki az országos gyakorlati és szóbeli megmérettetésben részt vevők, akik a versenyek döntőjében, a Szakma Sztár Fesztiválon mérik össze tudásukat április 11-én és 12-én.
Megyénkből két vendéglős fiatal jutott a fináléba, Megyeri Krisztina a balassagyarmati Mikszáth Kálmán gimnázium szakiskolájából, míg Molnár Adrienn a salgótarjáni Táncsics Mihály szakközépiskola kereskedelmi tagiskolájából. örömünkre szolgál, hogy mint eddig minden esztendőben, idén is van kiért szurkolnunk az országos fináléban.
A megyei kamara a pályaválasztást segítendő idén is 520 általános és középiskolást utaztat 11 autóbusszal a fővárosba, a Hungexpo G és F pavilonjához. A tanulók a szécsényi Lipthay, a balassagyarmati RIDENS, Kiss Árpád, Szondi György és Mikszáth Kálmán, a karancslapujtői Mocsáry Antal, a kazári és vizslási Aba Sámuel, a salgótarjáni Dornyay, Borbély Lajos és Táncsics Mihály, valamint a bátonyterenyei Fáy András iskolákból indulnak útnak, ráadásul a RIDENS kerekesszékes és fogyatékkal élő diákjai, illetve a tanárok fellépőként is közreműködnek a műsorban.
A Hungexpora kilátogatók a két nap alatt testközelből ismerkedhetnek meg a 38 bemutatott szakma fogásaival, s szórakozhatnak a számos fellépő színvonalas produkcióján, szakmabemutató filmeket nézhetnek, izgalmas szakmatotót, valamint pályaorientációs kérdőíveket is kitölthetnek. Egyes szakmák standján nekik szóló feladatokban saját maguk is kipróbálhatják tehetségüket.

Címkék: SzakmaSztár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 05:29, péntek | Helyi

Hszi Csin-ping májusi látogatása

Megbéníthatja a budapesti közlekedést Hszi Csin-ping májusi látogatása.

2024. Április 19. 04:58, péntek | Helyi

Rendkívüli sajtótájékoztató Salgótarjánban 2024. 04. 18.

Salgótarján - Becsó Zsolt országgyűlési képviselő sajtótájékoztatót tartott.

2024. Április 18. 17:40, csütörtök | Helyi

NGM: az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg.

Az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM)

2024. Április 18. 17:00, csütörtök | Helyi

EM: Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban.

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM)