Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Január 28. 17:06, kedd | Bulvár
Forrás: mti

Szabó István Zárójelentés című filmje hamarosan a mozikban

Szabó István Zárójelentés című filmje hamarosan a mozikban

Február 27-től vetítik a hazai mozik Szabó István új filmjét. Az Oscar-díjas rendező Zárójelentés című alkotásának operatőre Koltai Lajos, a filmben kiváló színészek sora vonul fel.

"A Zárójelentés arról az energiáról szól, ami egy emberben van, aki tud valamit, ezt át szeretné adni, és mindig megtalálja a lehetőséget erre" - mondta Szabó István, aki kedden az M1 és a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának közös vendége volt.

Mint kifejtette, a történet egy nyugdíjba vonult kardiológus professzorról szól, aki nehezen tud mit kezdeni magával, ezért édesanyja javaslatára körorvosi munkát vállal abban a faluban, ahol született, és ahol korábban apja és nagyapja ugyanebben az állásban dolgozott. Az orvos, akit Klaus Maria Brandauer alakít, sok mindenről másként gondolkodik, mint a helyiek, kalandjaiban részt vesz gyerekkori barátja, a falu papja is.

"Fantasztikus színészek dolgoztak velünk, Brandauer mellett Csomós Mari, Udvaros Dorottya, Szirtes Ági, Csákányi Eszter, Kerekes Éva, Eperjes Károly, Stohl András, Orosz Ákos" - emelte ki Szabó István.

A film operatőre, Koltai Lajos, aki az Oscar-díjas Mephistóban is Szabó István alkotótársa volt, elmondta: mindketten az emberi arc szerelmesei. "Csendes volt a részvételem: a film éppen úgy lett fényképezve, ahogy kellett. Nagyon szeretem az arcokat világítani, közelről láttatni, megmutatni a bennük nyugvó szépséget" - fogalmazott az operatőr.

Mint a műsorban elhangzott, januárban újraindul Szabó István filmjeinek amerikai moziforgalmazása. A Mephisto, a Bizalom és a Redl ezredes frissen felújított változatát a Film Forum moziban vetítik New Yorkban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára