Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2019. Január 05. 08:12, szombat | Belföld
Forrás: police.hu - illusztráció: pixabay

Szabadidejében mentett életet a rendőrnő

Szabadidejében mentett életet a rendőrnő

Nincs pulzusa! Nem lélegzik! Ezt kiabálták a járókelők egy Újpesten történt baleset helyszínén csütörtökön este, ahol egy dunakeszi rendőrtiszt állt meg segítséget nyújtani, megmentve ezzel egy sérült nő életét.

A Dunakeszi Rendőrkapitányság Őr- és Járőrszolgálati Alosztályának vezetője, Csőrés Szilvia r. hadnagy január 3-án este szabadidejében haladt személygépkocsijával Budapest IV. kerületében a Váci úton, amikor egy közlekedési baleset helyszínéhez érkezett. Az összetört személygépkocsikat látva azonnal megállt és tájékozódott a körülményekről. Az egyik balesetben részes autó mellett egy nő feküdt a földön mozdulatlanul, a helyszínen tartózkodó állampolgárok pedig pánikba esve kiabálták, hogy a nőnek nincs pulzusa, nem lélegzik.

A rendőrnő a helyzetet felmérve azonnal cselekedett: ellenőrizte, hogy az életjeleket nem mutató nő légútja szabad-e, majd mellkaskompressziót alkalmazva megkezdte a sérült újraélesztését, amit a mentőszolgálat munkatársainak kiérkezéséig folytatott. A mentők ezután stabilizálták a sérült állapotát és kórházba szállították a nőt.

A gyors helyzetfelismerés és határozott cselekvés életet mentett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.