Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2020. Október 26. 05:00, hétfő | Külföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Súlyos állapotban szállították kórházba egy cápatámadás áldozatát a Nagy-korallzátonytól

Súlyos állapotban szállították kórházba egy cápatámadás áldozatát a Nagy-korallzátonytól

Súlyos állapotban szállították kórházba vasárnap egy cápatámadás áldozatát a Nagy-korallzátonytól, Townsville közeléből.

Az 59 éves férfit a Townsville-i Egyetemi Kórházba vitték, miután vasárnap helyi idő szerint délben megharapta egy cápa a Britomart zátonynál - írta a The Guardian a queenslandi mentőszolgálat közleményét idézve.

A queenslandi tengerpart, Townsville-től 150 kilométerre északra, nagyon népszerű a lándzsával halászók körében. Ausztrál hírportálok szerint Richard Bettua is lándzsával halászott, mikor egy cápa rátámadt, és megharapta a combját. A férfi nagyon sok vért vesztett, a kórházban azonnal megoperálták, de válságos az állapota.

2020-ban már hét ausztrál vesztette életét cápatámadás következtében, legutóbb 1934-ben volt ilyen sok áldozat. Bár a cápatámadások száma megegyezik az elmúlt évtized éves átlagával, a szakértők szerint elképzelhető, hogy a La Nina éghajlati jelenség miatt a Csendes-óceán középső részén tapasztalható hűvösebb tengerfelszíni hőmérséklet hatással lehet a cápák viselkedésére, arra, hogy hol vadásznak prédára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.