Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Szeptember 10. 07:45, szombat | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Storcz: A vb-szereplésnél több van a csapatban

Storcz: A vb-szereplésnél több van a csapatban

A jövő évi válogatóversenyen dől el, hogy Janics Natasa ott lehet-e az olimpián – nyilatkozta Storcz Botond péntekien a Digi Sport Reggeli Start című műsorában.

A kajak-kenusok szövetségi kapitánya a londoni játékokon jobb eredményre számít, mint amit a szegedi világbajnokságon a magyarok elértek.

„Natasa evezett, amíg tudott, majd a szülés után, amint el tudja kezdeni a normális edzéseket, be fog szállni a hajóba és céltudatosan készül az olimpiára. Azt gondolom, minden esélye megvan erre, különösen kétszáz méteren egyesben, hiszen ha valaki erre a távra született, akkor az ő" – mondta Storcz, aki szerint a szegedi világbajnokság után jól állunk a kvóták szempontjából, a maximális tizennyolcból tizennégyet megszereztünk.

„Csak a németek és az oroszok előznek meg minket, tizenöttel. Van gyenge pontunk: a kenus szakágban például három olimpiai versenyszám van, amelyekben négy kvóta szerezhető meg, és ebből nekünk csak egyet sikerült. Igaz, az egy nagyon fontos aranyérem volt. Jó lenne, ha más eredménnyel is büszkélkedhetnénk. De ugyanezt tudom elmondani mind a három szakágról, mert vannak olyan számok, amelyeknél kis ürességet érzek."

A kapitány elégedett a két olimpiai számban elért vb-aranyéremmel. Kiemelte Vajda Attilát, aki Szegeden százszázalékosan teljesített: „neki az volt a célja, hogy pekingi címvédőként hozza ezer méteren az egyest."

Kiemelte a női négyest is, amely zsinórban negyedszer nyert világbajnokságot:„A Tóth, Kulifai páros győzelme egy kicsit meglepetés volt. Már korábban is tisztában voltunk a képességeikkel, reméltem, hogy a mezőny első felében lesznek, az előfutam alapján pedig már úgy gondoltam, hogy dobogóra kerülnek. Újoncként nagyon jól megvalósították azt, ami bennük van, nem látszott rajtuk, hogy megremegett a kezük."

Storcz Botond beszélt Kozák Danutáról is (a Domino-Honvéd kajakosa nem indulhatott 200 méteren a szegedi világbajnokságon, habár előtte a pótválogatót is megnyerte): „Bennem nincs és nem is lehet semmiféle tüske ezzel kapcsolatban. A kérdés az, hogy benne maradt-e. Biztos vagyok benne, hogy ez fájó pont egy versenyző életében. Másrészt az akkori döntésemet az támasztotta alá, hogy egy ember csak egy kvótát szerezzen. Ez viszont már teljesült, így a női szakágnak már nem kell gondolkodnia azon, hogy május 16-án Poznanban ki szerzi meg a szükséges kvótát."

Az előolimpiával kapcsolatban ezt mondta: „Nagyon jó volt kimenni Londonba, mert azon a pályán még versenyt sem rendeztek, így fel tudtuk mérni a körülményeket. Ami a tapasztalat: minden időjárási körülményre és szélviszonyra fel kell készülni. Nincs uralkodó szélirány. A négy versenynap alatt volt szembeszél, hátszél, oldalszél, jobbos és balos szembeszél, így erre nagyon oda kell figyelni. Igaz, ez mindenkire egyformán hat majd."

A kapitány azt is kifejtette, hogy a magyarok kajak-kenus olimpiai csapata nem az ötkarikás faluban lakik majd a 2012-es londoni játékokon, mert az távol esik a versenyhelyszíntől: „Lesz ugyan egy vizes olimpiai falu, de az is harminc-negyven percnyi autózást jelent. A magyarok így egy szállodában laknak majd, amely nyolc-tíz percre van a pályáktól. Ez a hotel jóval nyugodtabb hely, mint az olimpiai falu, ott nem lesz rajtunk kívül más vendég.”

Címkék: kajak-kenu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.