Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2018. Május 02. 15:00, szerda | Helyi
Forrás: police

Sporttal a bűnmegelőzésért

Sporttal a bűnmegelőzésért

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya harmadik alkalommal rendezte meg a „Legyen a sport a szenvedélyed!” elnevezésű versenysorozatot.

A két éve indult – általános- és középiskolás diákok számára meghirdetett – bűnmegelőzési program a sportolás nyújtotta pozitív hatásokat kívánja a biztonságos élet szolgálatába állítani. A korábbi években a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság által - a Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával – megvalósított „Bocsánatot kérek!” és „A biztonság kedvéért …!” című projekt részeként a megye általános- és középiskolás tanulói részére szervezett versenyeket. A pályázatok ugyan lezárultak, de a sportolás nem fejeződhetett be, mert sok iskolában már tavaly elkezdték a felkészülést a mérkőzésekre. Mi több ebben az évben már Pest megyéből, Vácról is neveztek középiskolás csapatok.

Többen feltették a kérdést, hogy miért tartják a sportolást olyan fontosnak a rendőrök, hogy ilyen versenysorozat szervezését is felvállalják. A bűnmegelőzési szakemberek évek óta hangsúlyozzák, hogy a sportolás – különösen a csapatversenyek – olyan kompetenciákat fejlesztenek amik a bűnmegelőzési önvédelmi készségek szempontjából elengedhetetlenek. Az együttműködés, az egymás segítésének fontossága, a helyzetfelismerés, illetve a veszélyes szituációk tudatosítása, a közösségi élmény átélése, a stressz oldás, mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az egyén áldozattá válásának esélye minimálisra csökkenjen. Természetesen mindezek mellett az egészséges életmód, a szabadidő hasznos eltöltése is fontos szerepet tölt be. A prevenció iránt elkötelezett szervezők elmondták, hogy örömmel látták amint a gyerekek viselkedésében néhány hét alatt is érzékelhető fejlődést tapasztaltak.

A különböző balassagyarmati sportlétesítményekben megtartott döntőn 2018. április 27-én mutatták meg tudásukat, ügyességüket a sportolók. Az egyes helyszíneken az általános iskolák tanulói sor- és váltóversenyen, a középiskolások a kispályás labdarúgó, valamint a röplabdamérkőzésen, továbbá fekve nyomásban mérték össze tudásukat.

A sorversenyen első helyezést a nógrádkövesdi József Attila Általános Iskola csapata érte el. A további helyezéseket - rendkívül szoros pontszámokkal – a balassagyarmati Dózsa György Általános Iskola, a Bárnai Általános Iskola, valamint a Salgótarjáni Gagarin Általános Iskola, nógrádi Hesz Mihály Általános Iskola és a ceredi Idősebb Szabó István Általános Iskola nyerték el.

A középiskolák közötti versenyszámokban a Nógrád megyei diákok mellett szép eredményt értek el a váci középiskolák csapatai is. Röplabdában a pásztói Mikszáth Kálmán Líceum lány csapata és a Váci Szakképzési Centrum Boronkay György Műszaki Szakgimnáziuma és Gimnáziuma fiú csapata nyert. A kispályás labdarúgásban a lányok közül első helyezést a balassagyarmati SSzC Szondi György Szakgimnázium, Szakközpiskola és Szakiskola, míg a fiú csapatok közül a Váci Szakképzési Centrum Király Endre Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának játékosai nyerték el.

Fekvenyomás versenyszámban a balassagyarmati Szondy György Szakgimnázium, Szakközépiskola diákjai bizonyultak a legerősebbeknek, második helyezést a balassagyarmati Mikszáth Kálmán Gimnázium ért el.

Csík Csaba rendőr alezredes, a Balassagyarmati Rendőrkapitányság vezetője és Medve Judit rendőr alezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának vezetője adta át a serlegeket, okleveleket és a díjakat a kitartó sportolóknak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:00, hétfő | Helyi

Kora nyárias idő.

Főként a Dunántúlon szűrhetik vastagabb fátyolfelhők a napfényt, a Dunától keletre viszont sok napsütésre számíthatunk.

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,