Városlista
2023. október 4, szerda - Ferenc

Hírek

2023. Szeptember 17. 22:22, vasárnap | Helyi sport
Forrás: MTI/RIO

Sportlövő vk - Péni István bronzérmes Rióban!

Sportlövő vk - Péni István bronzérmes Rióban!

Megszületett a magyar küldöttség harmadik érme a Rio de Janeiróban zajló sportlövő világkupaversenyen: Péni István harmadik lett a férfiak 50 méter puska három testhelyzetű versenyszámában.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint Kissné Oroszi Edit tanítványa az alapversenyben 588 kört lőtt, ezzel a nyolcadik helyen jutott a fináléba. A döntőben a térdelő és a fekvő testhelyzetben leadott lövések után is a hetedik helyen állt, de az álló sorozatban szépen jött fel. Amikor már csak négyen maradtak, szétlőhetett a versenyben maradásért svájci ellenfelével, és mivel Christoph Duerrr 9,9 kört, míg Péni István 10,2-et ért el, biztossá vált, hogy a magyar versenyző már minimum bronzérmes.
A folytatásban aztán előre lépnie már nem sikerült, a versenyt a kínai Liu Jü-kun nyerte meg 460,1 körrel, a norvég Jon-Hermann Hegg lett a második 456,9-cel, míg a bronzérmes Péni István eredménye 444,5 kör volt.
A szám másik magyarja, Pekler Zalán 35. lett 579 körrel.

Major Veronika szintén vasárnap a nők 25 méter pisztoly versenyszámában győzött, míg a Mészáros Eszter, Pekler Zalán kettős a 10 méter légpuska vegyes csapatban lett második még pénteken.
A magyar küldöttség az olaszok és a kínaiak mögött jelenleg a harmadik helyen áll az éremtáblázaton.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 03. 17:26, kedd | Helyi sport

Az online tér veszélyeire készíti fel a sportfogadókat és felhasználókat az SZTFH és a Szerencsejáték Zrt.

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) és a Szerencsejáték Zrt. az Európai Kiberbiztonsági Hónap keretein belül októberben együtt készíti fel a sportfogadókat és felhasználókat az online tér veszélyeire.

2023. Október 03. 17:19, kedd | Helyi sport

Nyolcszáz magyar fiatal nyerhet újra ingyenes európai vonatbérletet.

Szerdától újra lehet jelentkezni az ingyenes európai vonatbérletekre, az idei második pályázati körben közel nyolcszáz magyar fiatal részesülhet az ingyenes európai utazás lehetőségében.

2023. Október 03. 17:12, kedd | Helyi sport

Az Alpok után a Himalája átszelésére készül Zichó Viktor kerékpárral!

Zichó Viktor kerékpáros arra készül, hogy az Alpok után a világon elsőként hosszában átszelje a Himaláját, és az útról dokumentumfilmet is készítene.

2023. Október 03. 12:31, kedd | Helyi sport

Rali Eb - Csomós Miklós hibamentes versenyzést és dobogót vár magától.

Hiba és defektmentes versenyben reménykedik és a dobogós helyezést tűzte ki célul Csomós Miklós raliversenyző a hétvégén Nyíregyházán és környékén sorra kerülő Európa-bajnoki (ERC) futamon, a Rally Hungaryn.