Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2023. November 05. 06:00, vasárnap | Helyi sport
Forrás: MTI-BUDAPEST

Sportlövő BL - A légpuskás csapat arany-, a légpisztolyos ezüstérmes!

Sportlövő BL - A légpuskás csapat arany-, a légpisztolyos ezüstérmes!

A magyar légpuskás csapat arany-, a légpisztolyos pedig ezüstérmet szerzett szombaton az első alkalommal kiírt sportlövő Bajnokok Ligájában, a Hotel Mercure Budapest Castle Hill szállodában.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a Pekler Zalán, Péni István, Mészáros Eszter, Dénes Eszter összeállítású puskás válogatott nagy izgalmak után 3-2-re győzött a döntőben Németország ellen.
Az első párban Pekler Zalán 16-10-re nyert Maximilian Ulbrich ellen, majd Mészáros Eszter 17-7-re kikapott Anna Janssentől. A folytatásban Péni István és Maximilian Dallinger csatája következett. A végig szoros párharcban a német - 15-13-as vezetésénél - egyetlen pontra volt a győzelemtől, ám az időkérést követően Péni István fordított és 18-16-ra nyert. A negyedik párban Lisa Müller megállíthatatlan volt, 17-5-re bizonyult jobbnak Dénes Eszternél. A mérkőzés sorsáról döntő párharcban a Pekler Zalán, Mészáros Eszter kettős küzdött a Maximilian Ulbrich, Anna Janssen duó ellen. A magyarok jól kezdtek és végig vezetve 16-6-ra nyertek. A győztes csapat 10 ezer euró pénzdíjat is nyert.
"Muszáj volt megnyernem a saját párharcomat, hogy a végén meglegyen a Bajnokok Ligája-győzelem. A németek nagyon erős ellenfélnek bizonyultak" - nyilatkozta Péni István. Pekler Zalán úgy fogalmazott, ennél izgalmasabb talán nem is lehetett volna a döntő, és kiemelte, örül annak, hogy a "mindent eldöntő párharcot" magabiztosan megnyerték.
"Nagyon jó csapatot alkottunk. Örülök annak, hogy noha egyéniben vesztettem, a legfontosabb csatában Zalánnal győzni tudtunk" - mondta Mészáros Eszter.
Dénes Eszter azt emelte ki, hogy örökre emlékezetes marad számukra ez a BL-győzelem, mert ez volt az első ilyen viadal, ráadásul Magyarországon rendezték. "Remélem, hogy lesz folytatása ennek a remek kezdeményezésnek" - tette hozzá.
A Major Veronika, Fábián Sára Ráhel, Tátrai-Fejes Miklós és Rédecsi Máté alkotta légpisztolyos csapat a fináléban 3-0-ra kikapott Németországtól. A döntőben az első párban Tátrai-Fejes Miklós 16-8-ra alulmaradt Robin Walterrel szemben, majd Major Veronika 16-10-es vereséget szenvedett Sandra Reitztől. A folytatásban Rédecsi Máté is veszített, méghozzá 16-4-re Michael Schwaldtól, így a negyedik pár összecsapására már nem került sor. Az ezüstérem 7500 eurós pénzdíjjal járt együtt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 17:35, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Piastri karrierje első sikerét aratta a Hungaroringen.

Oscar Piastri, a McLaren ausztrál versenyzője nyerte a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjat vasárnap a Hungaroringen, ezzel pályafutása első sikerét aratta az elitkategóriában.

2024. Július 21. 11:30, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Antonelli nyerte a Forma-2 főversenyét a Hungaroringen.

Az olasz Andrea Kimi Antonelli sikerével zárult a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj Forma-2-es programjának főversenye, amelyet vasárnap délelőtt rendeztek meg a Hungaroringen.

2024. Július 21. 09:45, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Colov rajt-cél győzelme a Forma-3-asoknál.

A bolgár Nikola Colov rajt-cél győzelmet aratott vasárnap a hungaroringi Magyar Nagydíj Forma-3-as főversenyén.

2024. Július 21. 09:30, vasárnap | Helyi sport

Balaton-átúszás - Elrajtolt a mezőny.

Vasárnap reggel elkezdődött a 42. Lidl Balaton-átúszás Révfülöpön.