Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2023. Július 03. 10:53, hétfő | Kék hírek
Forrás: Police.hu

Sört osztogattak a rendőrök a józan sofőröknek a Balatonnál

Sört osztogattak a rendőrök a józan sofőröknek a Balatonnál

Baleset-megelőzési programot tartottak a Veszprém vármegyei rendőrök egy sörgyártó cég munkatársaival közösen.

A rendőrök egy közel 170 éves ikonikus sörgyár közreműködésével 2023. június 30-án a veszprémi, valamint a Balaton-parti rendőrkapitányságok illetékességi területein hívták fel a közlekedők figyelmét az ittas járművezetés veszélyeire. A sofőrök, akiknél az alkoholszondás ellenőrzés negatív értéket mutatott, egy doboz alkoholmentes italt kaptak ajándékba a sörgyártól.

A program elsősorban az idegenforgalmi szempontból frekventált területeket érintette, hiszen a forgalom növekedésével megnő az ittas járművezetők száma is. A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai évek óta szerveznek közös baleset-megelőzési kitelepüléseket a sörgyártó céggel együttműködve, melynek megvalósulását a vármegyei rendőrök is segítették. Az közlekedési akcióban az ellenőrzött 1574 járművezető közül öten úgy közlekedtek, hogy a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztottak.

A nyár, a jó idő és a pihenés időszakának közeledtével kiemelten fontos az ittas vezetés témájával foglalkozni. A sörgyár és a rendőrök ezzel a közös eseménnyel hívják fel ismételten az autóvezetők figyelmét a felelős alkoholfogyasztás és a felelős döntés fontosságára.

…hogy mindenki hazaérjen!

Címkék: rendőrségi hír, sör

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:45, kedd | Kék hírek

A rendőrség szerint nem olyan aggasztóak a közállapotok Kerepes környékén, ahogy az a közösségi médiában megjelenik

Torzítják a valós képet azok a - közösségi médiában megjelent - híradások, amelyek a gödöllői HÉV vonalán az utóbbi időben kialakult közállapotokról tudósítanak

2024. Július 15. 08:01, hétfő | Kék hírek

Balatonba fulladt egy külföldi fiatal szombaton

Vizibiciklivel fürdőző külföldi fiatal fulladt szombaton a Balatonba Siófoknál - tájékoztatta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata vasárnap az MTI-t.

2024. Július 13. 08:36, szombat | Kék hírek

A Balatonba fulladt egy fiatal férfi

Holttestet találtak a vízimentők a Balatonban, Révfülöpön pénteken.

2024. Július 12. 20:16, péntek | Kék hírek

Idén is kérjük az autósokat

ÓVATOSAN, FIGYELMESEN KÖZLEKEDJENEK! Július második felétől augusztus közepéig tart legnagyobb állományú és legelterjedtebb nagyvadfajunk, az őz párzása.