Városlista
2022. augusztus 18, csütörtök - Ilona

Hírek

2020. Január 15. 14:52, szerda | Helyi
Forrás: police

Sorozatbűncselekményt derítettek fel

Sorozatbűncselekményt derítettek fel

A salgótarjáni nyomozók elfogták azt a három férfit és egy fiatalkorút, akik parkoló gépkocsik katalizátorait vágták le, valamint ingatlanokba törtek be.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság több rendbeli lopás bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a 25 éves M. Róbert, a 21 éves M. Zsolt, a 21 éves T. Richárd, továbbá egy 14 éves fiú ellen.

A nyomozás adatai alapján M. Róbert, T. Richárd, és M. Zsolt 2019. december 28. és december 30. között az egyik salgótarjáni garázssoron három parkoló gépkocsi katalizátorát vágták le és tulajdonították el.

A meglapozott gyanú szerint a 25 éves gyanúsított továbbá 2019. december 15-én az egyik salgótarjáni ingatlanba bement és onnan egy láncfűrészt lopott el, míg a fiatalkorú 2020. január 4-én egy másik családi ház ajtaját befeszítette és onnan motorfűrészt, valamint flakonba töltött benzint lopott el.

A nyomozás adatai alapján T. Richárd és 14 éves társa 2019. december 14. és december 16. között a megyeszékhely egyik felújítás alatt álló iskolájának ablakait betörték és onnan szerszámgépeket, csemperagasztót és rézvezetéket loptak el. A 21 éves férfi továbbá 2020. január 8-át megelőzően egy, a városban parkoló tehergépkocsi katalizátorát is levágta és eltulajdonította.

A nyomozók az eltulajdonított értékek egy részét megtalálták és lefoglalták.

A salgótarjáni rendőrök a három férfit és a fiatalkorút a napokban elfogták, a rendőrkapitányság épültébe előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. T. Richárdot a nyomozók őrizetbe vették és a napokban előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására, társai szabadlábon védekezhetnek. A salgótarjáni nyomozók vizsgálják, hogy további személyek részt vettek-e a bűncselekmények elkövetésében, valamint azt, hogy a gyanúsítottak további hasonló jellegű bűncselekmény elkövetésével összefüggésbe hozhatók-e.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 12. 10:39, péntek | Helyi

Zaklatta a kiskorút és annak családtagjait is

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 20 éves salgótarjáni férfivel szemben, aki az interneten megismert kiskorú lányt és szüleit a visszautasítását követően hónapokon keresztül zaklatta.

2022. Augusztus 12. 08:21, péntek | Helyi

Neki nem volt, ezért "megcsapolta" a szomszéd házat

A rétsági nyomozók lezárták az eljárás vizsgálati szakaszát a romhányi lakos ellen.

2022. Augusztus 11. 13:19, csütörtök | Helyi

Jöhet a kéményseprő!

Az idei évben eddig már 56 kéménytűznél avatkoztak be a Nógrád megyei tűzoltók. A nyár ugyan nem a kéménytüzek szezonja, de pont ez a legalkalmasabb időszak arra, hogy felülvizsgáltassuk az éppen nem használt égéstermék elvezetőket.

2022. Augusztus 11. 10:53, csütörtök | Helyi

Az utóbbi 3 nap eseményei az utakon

Az elmúlt három napon hatan sérültek meg közúti közlekedési balesetben Nógrád megye közútjain.