Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2017. November 03. 09:24, péntek | Helyi
Forrás: police

Sorozatbetörőket fogtak el

Sorozatbetörőket fogtak el

Szendehelyi családi házba és egy nőtincsi telephelyre tört be két váci férfi.

A rendőrség ügyeletére 2017. október 31-én 20 óra 43 perckor érkezett a bejelentés, miszerint az egyik nőtincsi telephely területére ismeretlen személyek betörtek, és onnan különböző tárgyakat loptak el.

A rétsági rendőrök 2017. október 31-én az éjszakai órákban Keszeg belterületén igazoltatták a személygépjárművel közlekedő H. Ferenc 42 éves váci lakost, valamint utasát, a 38 éves váci lakhelyű O Istvánt. A rendőrök a gépjármű átvizsgálása során - a csomagtartóban - a nőtincsi telephelyről eltulajdonított értékeket megtalálták és lefoglalták, a két férfit elfogták.

A beszerzett adatok alapján H. Ferenc és társa a bejelentést megelőző időben a telephely ajtaját befeszítették és a helyiségekből fűkaszát, valamint egy kompresszort tulajdonítottak el és a gépkocsival azt lakásukra akarták szállítani.

A két férfi megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2017. január 31-én a késő esti órákban egy szendehelyi családi ház ajtaját is befeszítették, majd azt átkutatták. A gyanúsítottak az ott talált páncélszekrényt egy sarokcsiszolóval szétvágták és abból nagy összegű készpénzt - eurót és forintot -, valamint különböző arany ékszereket tulajdonítottak el.

A Rétsági Rendőrkapitányság épületébe előállított H. Ferencet és társát a nyomozók két rendbeli lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki és bűnügyi őrizetbe vették. A rendőrök az illetékes ügyészségen előterjesztést tesznek a két férfi előzetes letartóztatásának indítványozására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő

2024. Május 04. 08:00, szombat | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.