Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2011. Augusztus 09. 07:25, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Sokszor nem érnek célba a reálhozamok

Sokszor nem érnek célba a reálhozamok

Több esetben fordult elő, hogy a postahelyekre téves címzéssel érkeztek a magán-nyugdíjpénztári reálhozamok kifizetési utalványai.

Ilyen esetekben az utalványokat visszaküldik a feladó magánnyugdíjpénztárnak. A reálhozamok kifizetései kapcsán a leginkább előforduló hiba a nem létező, vagy hibás címek megadása, illetve a címzett nevének elírása - értesült a HVG.

A jelenlegi szabályok szerint a posta kézbesíthetetlennek minősíti az utalványt, ha a jogosult átvevőt nem tudják értesíteni, illetve azonosítani. Ezen utalványokat a hirdetményben meghatározott letéti idő, azaz 2011. szeptember 16-a előtt visszaküldik a feladó magánnyugdíjpénztárnak.

Mivel a reálhozam címzettjei a nyugdíjpénztárak ügyfelei, így az említett esetekben az összegek kiutalására csak a nyugdíjpénztárral való egyeztetést követően kerülhet sor.

A HVG értesülései szerint a Magyar Posta azt javasolja a nyugdíjpénztáraknak, hogy fontolják meg a visszaérkezett összegek újbóli kiküldésének lehetőségét a helyes címadatok megléte esetén.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: hozam

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.