Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2013. December 03. 05:00, kedd | Bulvár
Forrás: ujasz.hu

Sokkolta a nőket a kockás hasú kismama

Sokkolta a nőket a kockás hasú kismama

4 nappal szülés után büszkén pózolt...

Sokakat megbotránkoztató fotót tett közzé egy novég focista felesége. Az asszonyt azonnal betámadták, mert négy nappal a szülés után lapos hasával hencegett az interneten. A nő azt állítja, nem ezért mutatta meg kockás hasát a világnak.

Akik már szültek, azok számára nem volt egyértelmű, miért hálálkodott a fél világ Katalin hercegnőnek, aki a szülés után egy nappal, még kerek pocakkal állt a fotósok elé. Elvégre ez a természetes, nem?

A történet sajnos nem ilyen egyszerű: sokan elhiszik, hogy második Heidi Klumként vagy Adriana Limaként szinte azonnal lapos hassal pózolhatnak a babájuk születése után. Van olyan, akinek ez valóban sikerül, de senki ne higgye, hogy ez a természetes. Lars-Kristian Eriksen futballista felesége, Wag Carolin például négy nappal kisbabája születése után újra lapos és kockás hassal pózolt a tükör előtt.

A látványt meg is örökítette és posztolta Instagram oldalára. Azt azért hozzá kell tenni, hogy a norvég focista csodaszép felesége nemcsak sikeres fitneszblogot vezet, hanem ő maga is keményen sportol. A kommentek és a média nem hagyta szó nélkül a fotókat, a bloggert máris rengeteg kritika érte.

Carolin csak annyit írt válaszul, hogy azért posztolta a képeket, mert büszke önmagára és a testére azért, amit a terhesség és a szülés alatt végigcsinált. Úgy gondolja, minden édesanyának ugyanígy kellene éreznie attól függetlenül, hogy milyen a testalkata.

Az biztos, hogy senkinek nem szabad irigykednie rá, hiszen mindenkinek másképp reagál a teste a terhességre és a szülésre. A kismamák legyenek türelmesek a testükkel szemben, és ne hasonlítgassák össze más kismamákéval a sajátjukat.

Arról nem is szólva, hogy minden kismamának más és más szempont számít leginkább. Vannak, akik mindent feláldoznak azért, hogy napokkal szülés után már újra lányos alakjukat mutogathassák, de ha megkérdeznénk, szoptatják-e a babát, vagy hogy mennyi időt töltenek a kicsivel, talán elkeserítő válaszokat kapnánk.

Akinek szülés után első és legfontosabb a gyermeke egészsége, hogy szoptatni tudja minél tovább, s annyi időt tölteni vele, amennyit csak lehetséges, hiszen minden csemetével egyetlen alkalommal élheti át az anya azokat a szépséges perceket, az nem fog az alakja, meg az esetleges hurkái miatt aggódni, koplalni, és konditerembe rohanni.

Továbbá nem tudom, megfigyelte-e már valaki, hogy a keményen sportoló kismamák valahogy mindig olyan kis súlyú. csenevész babát hoznak a világra, azt is sokszor császármetszéssel. A női test átalakul a terhesség során, létezik például egy hormon, ami azért felelős, hogy ellazítsa az izmokat, ízületeket, hogy a magzat számára elegendő hely jusson a harmonikus növekedéshez, fejlődéshez. A sportra túlságosan nagy súlyt fektető anyák izmai ezzel szemben túl feszesek, ami a természet ellen való, és nem is túl hasznos.

Ha olyan egészséges dolog lenne babával a pocakban sportolni, az lenne a minimum, hogy meg tudnák szülni természetes úton a kicsit, és az egészséges, átlagos súllyal születne, három kiló felett. Tehát maradjunk annyiban, hogy akinek a teste, az alakja a legfontosabb, meg az, hogy szülés után két nappal csábító legyen a férfiszemnek, ám tegye, de valóban ne higgye senki, hogy ez a természetes!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:10, kedd | Bulvár

Emberre támadt egy medve az erdélyi Beszterce-Naszód megyében

Emberre támadt egy medve hétfőn este Beszterce-Naszód megyében, a Sajónagyfalu (Mariselu) községhez tartozó Sajószentiván (Santioana) településen, a férfi a lábán és az ágyékán megsérült

2024. Július 22. 06:12, hétfő | Bulvár

Móra Ferenc

Móra Ferenc könyveit jó olvasni: az olvasó gyönyörködik, néha együtt izgul a hősökkel, közben mosolyog, bár érzi, hogy tragédiákról van szó. Az olvasó szívébe zárja az írót.

2024. Július 19. 07:12, péntek | Bulvár

Kiki és az Első Emelet

Ma 67 esztendős. 1957. július 19-én született Patkó Béla Kiki Máté Péter-díjas magyar énekes.