Városlista
2022. június 28, kedd - Levente, Irén

Hírek

2022. Május 18. 11:35, szerda | Helyi
Forrás: police

Sokan nem csatolták be - közúti ellenőrzés

Sokan nem csatolták be - közúti ellenőrzés

A Nógrád megyei rendőrök által megtartott ellenőrzés tapasztalata az volt, hogy a közutakon közlekedők egy része még mindig nem használja a passzív biztonsági eszközöket.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály, valamint a rendőrkapitányságok munkatársai 2022. május 17-én a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszer használatát ellenőrizték a megye közútjain.

A biztonsági öv használata a gépjárművekben kötelező – nem csak a járművezető, de utasai számára is. A becsatolt biztonsági öv egy esetleges baleset bekövetkezésekor a sérülések fokát jelentősen csökkentheti! Az akció ebben az esetben is a közúti közlekedési balesetek számának csökkentése és a közlekedők szabálykövető magatartásának megerősítésére irányult.

Az érintett ellenőrzés kapcsán a rendőrök 19 helyszíni bírságot, 50 közigazgatási bírságot szabtak ki, valamint 2 esetben szabálysértési feljelentést, 4 esetben figyelmeztetést alkalmaztak.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a gépjárművezetők figyelmét, hogy elinduláskor mindig csatolják be a biztonsági övet és hívják fel utasaik figyelmét is a használatára! Csak egy mozdulat a biztonságosabb közlekedésért!

…hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 24. 14:27, péntek | Helyi

Pékség telephelyéről lopott

A salgótarjáni rendőrök a nyomozás során beazonosították és elfogták azt a 33 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint egy pékség telephelyéről lopott.

2022. Június 24. 14:23, péntek | Helyi

18 migránst szállított az ukrán embercsempész

Nógrád megyében fogták el azt a magát ukrán állampolgárságúnak valló férfit, aki 18 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépéséhez.

2022. Június 23. 12:07, csütörtök | Helyi

Határőrség napja - megemlékezés és koszorúzás

Nógrád megye rendőrfőkapitánya és munkatársai a határőrök védőszentjének közeledő napja alkalmából megrendezett megemlékezésen helyezte el a kegyelet virágait a volt határőr igazgatóság épületén lévő emléktáblánál.

2022. Június 22. 13:46, szerda | Helyi

Közlekedésbiztonsági akció - vasúti átjárók

Kérjük, minden esetben tartsák be a vasúti átjárón áthaladás szabályait!