Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2023. November 13. 17:45, hétfő | Helyi sport
Forrás: EGRI DÁVID

Sokan aggódnak a Las Vegas-i Nagydíj miatt, de Vasseur „bízik” az F1-ben.

Sokan aggódnak a Las Vegas-i Nagydíj miatt, de Vasseur „bízik” az F1-ben.

A Ferrari csapatfőnöke elmondta, hogy a Forma–1 és a Liberty Media rendelkezik a bizalmával a Las Vegas-i Nagydíj kapcsán, hiába várhat kihívásokkal teli esemény a sorozatra.

A királykategória 1982 után tér vissza ismét a híres városba, ezúttal azonban egészen más körülmények között. Miközben negyven éve még a hatalmas meleg jelentett gondot, idén minden bizonnyal a szokatlanul nagy hideg állítja majd kihívások elé a résztvevőket. A hírek szerint egyes események során ugyanis mindössze négy-öt fokot mutathat majd a hőmérő.

Ez pedig az abroncsok felmelegítése miatt jelenthet majd komoly gondot, a szemcsésedés vélhetően gyakori jelenség lesz a hétvége folyamán, és ehhez még hozzá kell venni, hogy egy teljesen új, városi aszfaltcsíkról beszélünk, amely vélhetően rendkívül piszkos lesz eleinte. Egyelőre nehéz megmondani, pontosan milyen képet láthatunk majd a hétvége folyamán, de általában véve kétféle vélemény van:egyesek szerint csak a show miatt mennek Las Vegasba, és a pálya nem hoz majd nagy izgalmakat, míg mások úgy vélik, az új helyszín és a szokatlanul hideg körülmények igazi káoszt teremthetnek majd. Bárhogy is lesz végül, a Ferrari csapatvezetője bízik a sorozatban és a szervezőkben. „Vegas nehéz lesz, de szerintem mindenki erre számít. Éjszakai verseny lesz, rendkívül hideg körülményekkel. A pálya is új, a vonalvezetése pedig egyedi.” Hogy aggódik-e az esemény sima lebonyolítása miatt, Vasseur így felelt: „Bízunk az F1-ben. Ha megnézzük Miamit tavalyról, minden jól ment a versenyzés szempontjából, a pályát megfelelően felkészítették, és remélem, hogy Vegasban is ugyanígy lesz.”Azt azért hozzá kell tenni, hogy Vasseurnek Miami kapcsán talán kicsit kihagy a memóriája, mert a pálya a 2022-es debütálásakor elég sok kritikát kapott a pilótáktól, az ideális ív mellett nem lehetett rajta normálisan közlekedni, több helyen is feltöredezett, és számos módosításra volt szükség. Ennek ellenére persze azért reménykedhetünk abban, hogy Vegasban nem ez lesz a helyzet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 11:30, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Antonelli nyerte a Forma-2 főversenyét a Hungaroringen.

Az olasz Andrea Kimi Antonelli sikerével zárult a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj Forma-2-es programjának főversenye, amelyet vasárnap délelőtt rendeztek meg a Hungaroringen.

2024. Július 21. 09:45, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Colov rajt-cél győzelme a Forma-3-asoknál.

A bolgár Nikola Colov rajt-cél győzelmet aratott vasárnap a hungaroringi Magyar Nagydíj Forma-3-as főversenyén.

2024. Július 21. 09:30, vasárnap | Helyi sport

Balaton-átúszás - Elrajtolt a mezőny.

Vasárnap reggel elkezdődött a 42. Lidl Balaton-átúszás Révfülöpön.

2024. Július 21. 09:21, vasárnap | Helyi sport

HORZE Szabadidős Lovasverseny Szilvásvárad.

2024.07.20-án Szilvásváradrara utaztak a Fülöp LSE lovasai. Fülöp Veronika Edző,Deák Borbála,Földi Boglárka,Gulyás Eszter,Szegedi Kiara,Kis Virág Liliána,Molnár Lotti,Kósa Mira Anna,