Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Augusztus 07. 07:30, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Sok párnak kifejezetten ajánlják, hogy e-mailben vitatkozzanak

Sok párnak kifejezetten ajánlják, hogy e-mailben vitatkozzanak

Amerikai pszichológusok állítják: három típusú párnál kifejezetten jót tesz, ha néha e-mailben rendezik a vitás kérdéseket. Ebbe a három csoportba igen sokan tartozhatnak.

Két személy közötti kommunikáció során sokkal jobb a személyes szóváltás, pláne ha vitára kerül a sor. Ha ilyenkor e-mailben beszéljük meg a dolgokat, akkor nem látjuk a másik érzelmeit, gesztusait, esetleg könnyeit. Ezt sokan tudják, mégis jó néhányan a vita digitális verzióját választják, amerikai pszichológusok pedig állítják: sokszor ez nagyon jó döntés, de csak ha e-mailben történik, a chat ugyanis más tészta.

A Psychology Today friss publikációjában három típusú szerelmespárról írnak, akiknél kifejezetten ajánlják, hogy olykor e-mailben rendezzék a vitás kérdéseket. Az egyik ilyen típúsú pár az, amelynél az egyik vagy mindkét fél hirtelen haragú, akiknél ahelyett hogy hosszabban kifejtenék és átbeszélnék a problémát, máris az egymás szavába vágás és esetleg korábbi sérelmek felróvása kerül elő. A másik pártípus az, amely a heves vita során nem is tud lenyugodni, így esély sincs érdemi kommunikációra, a harmadik említett típusnál az egyik fél sokkal beszédesebb és/vagy aktívabb a vitatkozások során, mint a másik.

Ha az előbb említett típusok bármelyikébe tartozik a párkapcsolata, akkor a hivatkozott, több pszichológiai kutatásra támaszkodó publikáció szerint nem kell elzárkózni az e-mailes vitáktól, sőt érdemes alkalmazni.

Forrás: hvg

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:44, csütörtök | Helyi

Kétnapos állásbörze a Corvinus Egyetemen.

Kétnapos a Corvinus Egyetem idei karrierexpója, ahol több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni szerdán és csütörtökön.

2024. Április 25. 08:00, csütörtök | Helyi

Csak futó zápor szakíthatja meg a napsütést.

Felszakadozik a felhőzet, reggel már csak néhol eshet. Napközben a sok napsütés mellett gomolyosodni kezd az ég, és elszórtan főként a Dunántúlon.

2024. Április 24. 17:00, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 24. 12:12, szerda | Helyi

Megbukott az adóellenőrzésen egy használtautó-kereskedő, 54 autót foglaltak le-

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit