Városlista
2023. március 27, hétfő - Hajnalka, Lídia, Auguszta

Hírek

2012. Április 04. 07:01, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Sok orvos a neten keres gyógymódokat

Sok orvos a neten keres gyógymódokat

Egy 2011-es felmérés szerint az amerikaiak 60 százaléka keres információt az egészségügyi állapotáról az interneten mielőtt döntene arról, hogy orvoshoz megy.

Ami rosszabb, hogy az adatok szerint az amerikai orvosok több mint fele is használja a Google-t, a Yahoo-t vagy más keresőket, hogy megállapítsa páciense betegségét és gyógymódot találjon rá.

Hogy miért van ez a nagy bizalom az internet felé az egészségügyi állapotot illetően? Minden bizonnyal a könnyű elérhetőség miatt. A páciensek aggódnak amiatt, hogy lehet, hogy betegek, míg az orvosokat az időhiányuk miatt akarnak mihamarabb válaszokat adni a pácienseik problémáira.

Egy érdekes új tanulmány szerint, amelyet Virginia Kwan, az Arizonai Egyetem egyik kutatója végzett, hogyha az emberek folyamatosan olvassák a különböző betegségek tüneteit, akkor gyakrabban gondolják, hogy rendelkeznek is annak a betegségnek a tüneteivel.

Habár vitathatatlanul vannak előnyei annak, hogyha rendelkezünk információval a különböző betegségekről, a döntést a diagnózisról feltétlenül hagyjuk az orvosokra. Kwan elmondja, hogy az emberek rendszeresen érkeznek az orvosokhoz saját maguk által alkotott diagnózisokkal a feltételezett betegségükről. Néha ez pontos, néha nem.

Még fontosabb kiemelni azt, hogy az orvosok számára a legfontosabb forrásokat ne az online keresők, hanem inkább egészségügyi konferenciák, orvosi kiadványok vagy kollégákkal való konzultálás szolgáltassa - írja a Fox News.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 27. 13:00, hétfő | Belföld

Több mint ötszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

Péntektől vasárnapig 542 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

2023. Március 27. 13:00, hétfő | Belföld

Mentőkre támadt egy mongol férfi Budapesten

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 37 éves mongol állampolgárságú férfival szemben, aki 2020 augusztusában rátámadt az őt ellátni próbáló mentőkre Zuglóban.

2023. Március 27. 12:00, hétfő | Belföld

BRFK: kilenc embert fogtak el Budapesten a hétvégi belvárosi razziában

A belvárosi kerületeket ellenőrizték a hétvégén a rendőrök, az akcióban kilenc embert fogtak el, tizenhármat előállítottak, hat szabálysértési feljelentést tettek és harminckét helyszíni bírságot szabtak ki.

2023. Március 27. 08:00, hétfő | Belföld

Gulyás Gergely: Magyarország érdeke, hogy templomaink élő közösségek otthonai maradjanak

Magyarország érdeke, hogy templomaink ne csupán kulturális örökségünk élettelen részei, hanem élő közösségek otthonai maradjanak - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter.