Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Április 04. 07:01, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Sok orvos a neten keres gyógymódokat

Sok orvos a neten keres gyógymódokat

Egy 2011-es felmérés szerint az amerikaiak 60 százaléka keres információt az egészségügyi állapotáról az interneten mielőtt döntene arról, hogy orvoshoz megy.

Ami rosszabb, hogy az adatok szerint az amerikai orvosok több mint fele is használja a Google-t, a Yahoo-t vagy más keresőket, hogy megállapítsa páciense betegségét és gyógymódot találjon rá.

Hogy miért van ez a nagy bizalom az internet felé az egészségügyi állapotot illetően? Minden bizonnyal a könnyű elérhetőség miatt. A páciensek aggódnak amiatt, hogy lehet, hogy betegek, míg az orvosokat az időhiányuk miatt akarnak mihamarabb válaszokat adni a pácienseik problémáira.

Egy érdekes új tanulmány szerint, amelyet Virginia Kwan, az Arizonai Egyetem egyik kutatója végzett, hogyha az emberek folyamatosan olvassák a különböző betegségek tüneteit, akkor gyakrabban gondolják, hogy rendelkeznek is annak a betegségnek a tüneteivel.

Habár vitathatatlanul vannak előnyei annak, hogyha rendelkezünk információval a különböző betegségekről, a döntést a diagnózisról feltétlenül hagyjuk az orvosokra. Kwan elmondja, hogy az emberek rendszeresen érkeznek az orvosokhoz saját maguk által alkotott diagnózisokkal a feltételezett betegségükről. Néha ez pontos, néha nem.

Még fontosabb kiemelni azt, hogy az orvosok számára a legfontosabb forrásokat ne az online keresők, hanem inkább egészségügyi konferenciák, orvosi kiadványok vagy kollégákkal való konzultálás szolgáltassa - írja a Fox News.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.