Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2024. Május 01. 09:21, szerda | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Sok munkával indult a hét

Sok munkával indult a hét

Kizárta édesanyját egy második emeleti lakás teraszára két kisgyermek,Fűnyírás közben átvágtak egy gázcsonkot hétfő délután,Egy iskola tetejére szakadt egy nagy méretű faág,

Kizárta édesanyját egy második emeleti lakás teraszára két kisgyermek hétfő délelőtt Salgótarjánban, a Kercseg úton. Mivel a gyerekek a lakásban, az anyuka pedig a teraszon rekedt, a tűzoltók segítségét kérték. A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói egy létra segítségével, károkozás nélkül behatoltak a lakásba az egyik ablakon keresztül, és visszaengedték a lakásba az édesanyát. Az eset során nem sérült meg senki.

Fűnyírás közben átvágtak egy gázcsonkot hétfő délután egy Kossuth úti családi ház kertjében, Csőváron. A berceli hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók körbeásták a csonkot, illetve a helyszínt biztosították. Az egységek átadták a helyszínt a gázszolgáltató munkatársainak.

Egy iskola tetejére szakadt egy nagy méretű faág hétfő délután Szirákon, a Petőfi úton. A berceli hivatásos tűzoltók létra segítségével felhatoltak a tetőre, majd motoros láncfűrésszel eltávolították a faágat. Az eset során nem keletkezett anyagi kár és személyi sérülés sem történt.

Száraz fű és összehordott gallyak égtek két négyzetméteren hétfő délután Ecseg külterületén. A pásztói hivatásos tűzoltók vízsugár segítségével eloltották a lángokat.

Füsttel telt meg egy négyemeletes társasház pincéje és lépcsőháza hétfő este Balassagyarmaton, a Madách ligetben. A helyi és a szécsényi hivatásos tűzoltók megállapították, hogy a füst a társasház kéményéből áramlott vissza, miután az egyik lakás cserépkályhájába befűtöttek a lakók. Az egységek, valamint az Ipoly-völgyi Különleges Mentő, Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Nógrádmarcali Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület önkéntesei átszellőztették az épületet és kitisztították a kéményt, majd felhívták a lakók figyelmét, hogy ne használják az égéstermék-elvezetőt, ameddig azt kéményseprő szakember át nem vizsgálta. A beavatkozás idejére tíz ember hagyta el ideiglenesen a társasházat. Személyi sérülés nem történt.

Kapás Márton tű. főhadnagy
szóvivő

Indexkép: Illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 20:30, szerda | Helyi

A cél: két évről két hónapra rövidíteni az egészségre iszonyúan kockázatos Mars-utazást

A NASA a következő évtizedben tervez űrhajósokat küldeni a Marsra. A jelenlegi technológiával az oda-vissza utazás évekig tart és ez, meg az elnyúló sugárdózis roppant megterhelésnek teszi ki az embert.

2024. Július 17. 17:55, szerda | Helyi

Tolnay Klári

110 éve, 1914-ben ezen a napon született Tolnay Klári – Tolnay Rozália, Rózsi néven. Gyerekkorában Mohorán egy nógrádi kis faluban éltek. Édesapja, Tolnay Lajos a Ganz-Mávag építészmérnökeként örökölte

2024. Július 17. 17:00, szerda | Helyi

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton.

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Július 17. 12:00, szerda | Helyi

Uzsgyi, eltoltam.....

Ezt mondta a bátonyterenyei rendőröknek az a 19 éves mátraverebélyi fiatal, aki egy üzlet előtt hagyott elektromos rollert lopott el.