Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2024. Március 25. 09:00, hétfő | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Sok munkájuk akadt a Nógrád vármegyei tűzoltóknak.

Sok munkájuk akadt a Nógrád vármegyei tűzoltóknak.

Összeütközött két személyautó,Összehordott hulladék égett,Kigyulladt körülbelül negyven darab szalmabála,Kigyulladt egy személyautó.

Összeütközött két személyautó szerda délután Bátonyterenyén, a Béke úton. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket. A balesetben négy ember volt érintett, kettőjüket kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai.

Lerakódott korom égett szerda délután Bercelen, egy Széchenyi István úti családi ház kéményében. A helyi hivatásos tűzoltók eltávolították az égéstermék-elvezetőből az izzó részeket, majd értesítették a kéményseprőszerv munkatársait. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Hasonló eset miatt riasztották este a bátonyterenyei hivatásos tűzoltókat. Dorogházán, egy Dózsa György úti családi ház kéményében lévő korom gyulladt meg. Az egység eltávolította a kéményből az izzó kormot, majd felhívta a lakó figyelmét, hogy ne használja az égéstermék-elvezetőt, ameddig azt szakember át nem vizsgálta.

Összehordott hulladék égett szerda késő este egy körülbelül százhúsz négyzetméteres családi ház közelében Mátraverebélyben, a Vasút úton. A lángok a ház tetőszerkezetére is átterjedtek és nyolc négyzetméteren pusztítottak. A bátonyterenyei és a salgótarjáni hivatásos tűzoltók vízsugarak segítségével eloltották a tüzet. Az oltási munkálatok során az egység a ház tetőszerkezetét is megbontotta. Az eset során nem sérült meg senki.

Nyolc alkalommal riasztották szabadtéri tüzekhez a Nógrád vármegyei tűzoltókat szerdán. A lángok Bátonyterenyén, Magyargécen, Szátokon, Pásztón és Mátraszelén csaptak fel. Mátraszelén kétszer, Bátonyterenyén háromszor kellett beavatkozniuk tegnap a tűzoltóknak. Magyargécen egy kilenc négyzetméteres, romos épület tetőszerkezetére is átterjedtek a lángok. A vármegye hivatásos tűzoltói vízsugarak, puttonyfecskendők és kéziszerszámok segítségével számolták fel a tűzeseteket. Személyi sérülés egyik eset során sem történt.

Varjú szorult egy társasházi lakás vízmelegítőjének kéményébe csütörtök délután Bátonyterenyén, az Ózdi úton. A helyi hivatásos tűzoltók kézi erővel kiemelték a madarat a kéményből, amely sértetlenül megúszta a kalandot és azonnal elrepült. Mivel elképzelhető volt, hogy a madár fészekalapanyagot halmozott fel az égéstermék-elvezetőbe, ezért az egység felhívta a lakók figyelmét, hogy ne használják a kéményt, ameddig azt egy szakember át nem vizsgálta.

Kigyulladt körülbelül negyven darab szalmabála csütörtök délelőtt Bátonyterenyén, a Bányász út közelében. A tűz a környező száraz füves területre is átterjedt. A helyi és a salgótarjáni hivatásos tűzoltók egy munkagép bevonásával, több vízsugár és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat.

Háromszor kellett beavatkozniuk szabadtéri tüzek miatt a Nógrád vármegyei tűzoltóknak csütörtökön. Sóshartyánban egy lakóépület közvetlen közelében lángolt összehordott szemét és száraz fű körülbelül hetven négyzetméteren. Kazáron kétszer is felcsaptak a lángok tegnap. Itt összesen másfél hektáros területen égett nádas és száraz fű, a tűz egy fatelepet veszélyeztetett. A salgótarjáni és a bátonyterenyei hivatásos tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően a lángok nem terjedtek át sem az épületre, sem a fatelepre.

Kigyulladt egy személyautó csütörtök este Dejtáron, a Lőrinci úton. A járműnek a motortere égett, a tűz az utastér egy részére is átterjedt. A balassagyarmati hivatásos tűzoltók eloltották a tüzet, majd visszahűtötték a roncsot. Az eset során nem sérült meg senki.

Kapás Márton tű. főhadnagy
szóvivő

Fotók: Szécsény KvŐ

Hulitka László tű. hadnagy – Salgótarján HTP

Balassagyarmat HTP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 10:45, csütörtök | Helyi

Tíz perc alatt kétszer!!!

Dejtár belterületén rövid idő alatt kétszer is túllépte a megengedett sebességhatárt egy autó vezetője.

2024. Július 18. 08:55, csütörtök | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.

2024. Július 18. 08:49, csütörtök | Helyi

Pollenhelyzet - Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon!!!

A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet, az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Közpo

2024. Július 18. 08:38, csütörtök | Helyi

Ismét megdőlt a nyári áramfogyasztási rekord.

Kedden is megdőlt az idei nyári, valamint a mindenkori nyári magyarországi áramfogyasztási rekord derül ki a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt.