Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2023. Szeptember 23. 06:00, szombat | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Sok esőt, zivatarokat hoz a hétvége!

Sok esőt, zivatarokat hoz a hétvége!

Hidegfront érkezik, ami kezdetben a Dunántúlra hoz esőt, záport, zivatarokat. Délután és este pedig a középső és keleti országrészbe is megérkezik a csapadék és több helyen lehetnek zivatarok.

Szombaton Heves zivatarokra is számítani lehet, melyeket jégeső, szélvihar és felhőszakadás kísérhet. Többfelé élénk, erős lesz az északnyugatira forduló szél, zivatarok környezetében viharos lökésekre is számítani kell. Nagy hőmérsékleti kontraszt alakulhat ki a nyugati és a keleti tájak között. A Dunántúlon 16-24, a Dunától keletre 25-33 fok várható.

Vasárnap erősen felhős, borongós időre van kilátás, többfelé újabb esőre, záporra, zivatarra is számítani kell. Az északi-északkeleti szél élénk, erős, nyugaton és északkeleten viharos lehet. Napközben 16-26 fok valószínű, délkeleten, valamint keleten lehet a legmelegebb.

Hétfőn már csak néhol fordulhat elő gyenge eső, zápor. Túlnyomóan napos időre készülhetünk. Az északkeleti szél több helyen megélénkül, helyenként erős lehet. Délután 23-30 fok várható.

Kedden is marad a napos idő. Csapadék nem valószínű. A keleties szél mérsékelt, helyenként élénk lesz. Délután 24-29 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Szerdán is csak legfeljebb fátyolfelhők szűrhetik a napsütést, csapadék továbbra sem várható. Mérsékelt, helyenként élénk lehet a keleti, délkeleti szél. A csúcshőmérséklet 23-28 fok között valószínű.

Orvosmeteorológia

Szombaton erős hidegfronti hatásra kell számítani, így nehéz nap vára a frontérzékenyekre.

Görcsös fejfájás, hasi- és izomgörcsök gyakran előfordulhatnak.

Az időseknél, szívbetegnél nagyobb eséllyel fordulhatnak elő keringési problémák, vérnyomás-ingadozás, rosszullét.

A lehűlés hatására, főleg a Dunántúlon élőknél felerősödhetnek az ízületi panaszok.

A többfelé szeles időben ingerlékenyebbek, nyugtalanabbak lehetünk, illetve a fejfájásos panaszok is tovább fokozódhatnak.

A hűvösebb, csapadékos időben könnyen megfázhatunk, ezért öltözzünk kicsit rétegesebben! Fogyasszunk sok gyümölcsöt, zöldséget, és ügyeljünk a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre!

Pollenjelentés
Pázsitfűfélék alacsony
Csalánfélék alacsony
Útifű alacsony
Kenderfélék alacsony
Libatopfélék alacsony
Üröm alacsony
Parlagfű magas
Gombák extrém
Csökken a parlagfű pollenszórása

Tovább csökken a levegőben a parlagfű virágporának mennyisége, ami a legtöbb helyen közepes, míg a szárazabb területeken még magas tartományban alakul.

Alacsony-közepes szintet érhet el a csalánfélék, az üröm, a pázsitfűfélék és a libatopfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja.

A kültéri allergén gombák spóraszáma országszerte magas-nagyon magas szintet érhet el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 08:15, hétfő | Helyi

Visszatér a meleg nyári idő.

Sok napsütés várható, a gomolyfelhőkből elszórtan nyugaton és helyenként a Duna-Tisza közén fordulhat elő zápor, zivatar.

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Helyi

Tűzgyújtási tilalom!!!

A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai az alábbiakban olvashatóak.

2024. Július 22. 06:12, hétfő | Helyi

Móra Ferenc

Móra Ferenc könyveit jó olvasni: az olvasó gyönyörködik, néha együtt izgul a hősökkel, közben mosolyog, bár érzi, hogy tragédiákról van szó. Az olvasó szívébe zárja az írót.

2024. Július 21. 08:50, vasárnap | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.