Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Február 07. 00:00, kedd | Helyi
Forrás: infonograd

Sok embertársunkon segítettek a rendőrök a hétvégi rendkívüli hidegben

Sok embertársunkon segítettek a rendőrök a hétvégi rendkívüli hidegben

A rendkívüli hidegre való tekintettel a hétvégén is felkereste a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság közrendvédelmi és körzeti megbízotti állománya a rászorulókat.

Így jártak a korábban feltérképezett egyedül élő, főleg idős embereknél, akik rossz egészségügyi állapotuk és életkoruk miatt segítségre szorulhatnak. A rendőrök a hét végén is dolgozó gépjáművezetőket, valamint hajléktalanokat, rászorulókat a szolgálati gépjárműbe készített meleg teával kínálták és takaróval látták el a mentők kiérkezéséig. Segítettek továbbá a rászorulóknak és a közterületen lévő hajléktalanoknak kórházba, illetőleg a melegedőbe, hajléktalan szállóra eljutni.
A Pásztói Rendőrkapitányság biztonsági intézkedés során nyújtott segítséget egy férfinak Szurdokpüspökiben, mely jól példázza, hogy az odafigyelés, a széles körű összefogás és a gyors intézkedés életeket menthet a rendkívüli hideg időjárás esetén.
A Pásztói Rendőrkapitányság ügyeletére Szurdokpüspöki község jegyzője telefonon tett bejelentést 2012. február 3-án 13 órakor és ennek során elmondta, hogy tudomására jutott, hogy egy 62 éves falubeli férfi, aki rendszeresen jár ebédért az idősek otthonába, aznap ott nem jelent meg. A szomszédok is úgy nyilatkoztak, hogy már egy napja nem látták az urat a házából kijönni. A nagy hideg miatt tartani lehetett attól, hogy az idős férfit otthonában kihűlés fenyegeti, ezért a Pásztói Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Közlekedésrendészeti Osztályának járőrei a bejelentést követően késedelem nélkül felkeresték a férfit lakásán, akit ott rossz egészségi és félig kihűlt állapotban találtak meg. A járőrök az orvos kiérkezéséig a rászorulót - a szolgálati gépjárműbe segítségnyújtás esetére bekészített – forró teával itatták és takaróval betakarták, majd a kiérkező háziorvos vizsgálatát követően, javaslatára a mentők kórházba szállították.
2012. február 4-én 21 óra 25 perckor egy nő tett bejelentést segélyhívón a rendőrség ügyeletére, hogy egy férfi lábát fájlalva fekszik az utcán Salgótarjánban. A 44 éves rossz egészségi állapotban lévő férfi elmondta, hogy elesett és ennek során ütötte meg a lábát ezért járni nem tudott és nem tudott a szállóra eljutni sem. Sérülése ellátása miatt kórházba szállításáról a járőrök gondoskodtak.
2012. február 5-én egy szolgálaton kívüli rendőr értesítette az ügyeletet, hogy Salgótarján Zagyvapálfalva városrészben a járdán egy férfi fekszik az úton, akivel kommunikálni nem tud, sérülés rajta nincs. A helyszínre érkező járőrök a mentőszolgálatot értesítették, akik az 52 éves salgótarjáni férfit vizsgálat céljából kórházba szállították, majd az éjszaka állampolgárok találtak rá egy hajléktalan 61 éves nőre, akit teljes kihülését megelőzve a rendőrök szintén kórházba szállíttattak.
A rendőrség kéri, hogy továbbra is figyeljenek egymásra, és ha bajba jutott embert, beavatkozást igénylő helyzetet látnak, vagy tapasztalnak, haladéktalanul jelezzék azt az ingyenesen hívható 107-es, vagy 112-es segélyhívó számokon!

Címkék: rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 15:45, kedd | Helyi

Sportkavalkád - sportválasztó és nosztalgia sportnap, 2024. május 31-én, a Sportcentrumban!

Válassz sportot Salgótarjánban! 2024. május 31-én, a Sportcentrumban! A salgótarjáni Városi Sportcentrumban sportválasztó és nosztalgia sportnapra várják az érdeklődőket.

2024. Április 23. 15:42, kedd | Helyi

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul májusban.

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul május elején, azzal a céllal, hogy a lehető legtöbb ember megismertessen a sport területén az elmúlt 14 évben elért eredményekkel.

2024. Április 23. 14:50, kedd | Helyi

Új szén-dioxid-megkötő módszert tesztelését kezdi meg az OMV-Petrom.

Új szén-dioxid-megkötő módszer tesztelését kezdi meg az OMV Petrom - közölte a kőolajipari vállalat.

2024. Április 23. 10:16, kedd | Helyi

Több mint harmincmillió látogatót várnak Rómába a 2025-ös szentévben.

Több mint harmincmillió látogató érkezésével számolnak Rómában a 2025-re meghirdetett jubileumi szentévben, ami jelentős infrastrukturális és biztonsági felkészülést igényel.