Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Március 29. 15:00, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Sok a bűncselekmény Salgótarjánban

Sok a bűncselekmény Salgótarjánban

Salgótarjánban történik a megye összes bűncselekményének több mint egyharmada.

7643 bűncselekményből 2816-ot követtek el a városi rendőrkapitányság területén 2012-ben. Mindez Ponyi Béla, a salgótarjáni kapitányság vezetőjének beszámolójából derül ki. Az évértékelővel az önkormányzat képviselői a tegnapi testületi ülésén ismerkedhettek meg
Mint elhangzott, a Salgótarjánhoz köthető bűncselekmények részaránya a megyei adatokhoz viszonyítva 35 és 40 százalék közé tehető. Az elmúlt évek tendenciája tehát lényegében nem változott. Ponyi Béla hangsúlyozta azonban, hogy bár ez az aránypár bűnügyileg súlyos fertőzöttséget mutat, nem rendhagyó a megyeszékhelyek, nagyobb városok esetében, hiszen a magas népsűrűség mellett ezekre a helyekre koncentrálódnak a még több embert vonzó bevásárlóközpontok, közlekedési csomópontok, vagy szórakozóhelyek. A beszámolóból kiderült továbbá, hogy a 2012-es évben regisztrált bűncselekmények döntő hányada vagyon elleni bűncselekmény volt. Még mindig jelentősebb, de csökkenő tendenciát mutat a közrend elleni bűncselekmények száma, és javuló tendenciát mutat a személy elleni, a gazdasági és a közterületi bűncselekmények száma is. A kapitány kitért arra is, hogy az elmúlt években fokozatosan gyarapodó térfigyelő kameráknak köszönhetően drasztikusan csökkent a közterületi bűncselekmények száma és emellett javult a felderítési mutató is, az így rögzített estetekben. Ponyi Béla emellett szomorú tényként kiemelte, hogy a lakosság együttműködési készsége fokozatosan romlik. A helyi sajátosságok között örömteli tapasztalat, hogy területükön a személygépkocsi lopás gyakorlatilag szinte megszűnt.

Forrás: radiofocus.hu

Címkék: bűncselekmény

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:00, hétfő | Helyi

Kora nyárias idő.

Főként a Dunántúlon szűrhetik vastagabb fátyolfelhők a napfényt, a Dunától keletre viszont sok napsütésre számíthatunk.

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,