Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2012. Augusztus 20. 00:00, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd

Sodrófát és tepsit kapott a varsányi lepényfesztivál legjobbja

Sodrófát és tepsit kapott a varsányi lepényfesztivál legjobbja

Ötödször rendezték meg a lepényfesztivált szombaton Varsányban, ahol a sok program között a térség kézművesei is letették névjegyüket.

A program keretében most először nemcsak a legfinomabb kalácsot díjazták, hanem a legszebb tálalást, valamint a legfiatalabb és a legidősebb lepénysütőt is.
A kisült lepényeket a színpadi műsorok idején folyamatosan kóstolta a zsűri. A versenyen nyolc varsányi csoport vett részt. A „leg”-ek versenyét most vezették be, korábban csak a legfinomabb lepény nyert elismerést, a díj pedig - a vándor sodrófa - idén egy vándor tepsivel egészült ki.
Varsányban a mindennapokon túrós lepényt sütnek, a fesztiválon viszont erdei gyümölcsös, meggyes, szilvás, körtés, káposztás, sonkás és hagymás lepények is készültek.
A lepényfesztivál résztvevői a helyszínen kemencékben sült palóc ételeket is kóstolhattak. A Parasztdekameron című előadással lépett fel Varsányban a losonci Kármán József Színház, az Osztályfőnöki óra című műsorral mutatkozott be az idén megalakult Varsányi Ifjúsági Együttes, fellépett a Garagulya Gólyalábas Komédiás Kompánia és a salgótarjáni KiViszi Színházi Műhely is. Az egyéb szórakoztató programok sorában volt mazsorett, zumba, hastánc- és monociklis bemutató, emellett íjászat, kézműves vásár, lovaglás és hintózás is várta a vendégeket. Varsányban csodálatos hangulat volt ezen a napon!

Címkék: lepényfesztivál

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 09:00, hétfő | Helyi

A TikTok fellép a mesterséges intelligencia ellen

A TikTok mostanra az egyik legnagyobb közösségi felületté vált és napi szinten százmilliók használják. Egyre több rajta az olyan tartalom, amelyet mesterséges intelligencia segítségével állítanak elő

2024. Május 20. 08:00, hétfő | Helyi

Folytatódik a zivataros-napos idő.

Eleinte helyenként, majd délutántól egyre több helyen kell számítani esőre, záporra, zivatarra, amelyeket felhőszakadás, jégeső kísérhet.

2024. Május 19. 12:30, vasárnap | Helyi

Hajóbaleset Verőcénél - OMSZ: fej- és kulcscsontsérülést szenvedett a balesetet túlélő férfi.

Kisgéphajó ütközött egy szállodahajóval szombat éjjel a Dunán, Verőce közelében, a balesetben ketten meghaltak, öt embert jelenleg is keresnek - közölte az M1 Híradója vasárnap délelőtt.

2024. Május 19. 09:29, vasárnap | Helyi

Nyitott szertárkapuk!

Május 26-án, vasárnap ismét kinyílnak a tűzoltólaktanyák szertárkapui, hogy gyereknap alkalmából feledhetetlen élményt nyújtsanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.