Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2024. Május 24. 08:15, péntek | Helyi sport
Forrás: MTI-SZOLNOK

Sítanpályát adtak át a szolnoki Tiszaligetben.

Sítanpályát adtak át a szolnoki Tiszaligetben.

Az ország legújabb, a térség első műanyag borítású sítanpályáját adták át ünnepélyes keretek között a szolnoki Tiszaligetben Révész Máriusz, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára részvételével.

A beruházás az Aktív Magyarország által meghirdetett "Országos sítanpálya-építési program 2024" támogatásával valósult meg a Sítanpálya az Alföldön elnevezésű projekt során az Extrémzóna Kft. beruházásában.
Révész Máriusz elmondta: a szolnoki a negyvenedik sítanpálya, és segítséget jelent majd a sportág alapjainak elsajátításában.
Szólt arról, hogy az államtitkárság feladata könnyebbé tenni az emberek életét, megteremteni a lehetőséget, hogy kedvvel, jó érzéssel tudjanak mozogni.
Beszámolt arról is, hogy egy tavalyi kutatás szerint a magyarok 59 százaléka nyilatkozott úgy, hogy soha nem sportolt. Finnországban ez a szám 8 százalék, Svédországban 12, Csehországban 26, Szlovéniában 25 - sorolta.
Elmondta: sok különböző programot indítottak, amelyek azt a célt szolgálják, hogy az emberek megszeressék a mozgást. A szolnoki példák között említette, hogy támogatták a tiszaligeti futókör létesítését és úgynevezett kerékpáros pumpapályák építését.
Ebbe a programba illik bele a sítanpálya építése is - fűzte hozzá. Megjegyezte, hogy az államtitkárság 22 millió forinttal járult a sítanpálya létesítéséhez, a beruházás teljes összege ennek mintegy négyszerese. A költségek háromnegyedét vállalkozók biztosították. Kiemelte: olyan helyekre biztosítanak támogatást, ahol egyébként a szakmai feltétel is megvan. Szolnokon a síoktatók a legjobbak közé tartoznak - jegyezte meg.

Egri Katalin, a Síoktatók Magyarországi Szövetségének elnöke közölte: a Hejhó, síelni jó! Nyílt Sítanpályák Program keretében szeretnék elérni a következő szezonban, hogy szeptembertől áprilisig 14 ezer gyerek próbálhassa ki a síelést a tanpályákon.
A két éve bejáratott program során ingyenes osztálykirándulás keretében azok a gyerekek is eljuthatnak a sítanpályákra, akinek eddig még nem volt személyes élményük a sportággal. A pályákon szakképzett oktatókkal, biztonságos körülmények között sajátíthatják el a síelés alapjait- fűzte hozzá.

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere (Fidesz-KDNP) megköszönte a vállalkozóknak és az államtitkárságnak, hogy a támogatásukkal megépülhetett a sítanpálya, a város a területet biztosította. Méltatta a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. munkáját. Beszámolt arról, hogy számos sportlétesítmény, stadion, uszoda, különféle sportpályák, vízilabda aréna is található a Tiszaligetben, továbbá futókör, kalandpark. Megtörténik hamarosan a tó rehabilitációja és befejeződik a strandfürdő építése is - közölte.
Réczi Attila, a Szolnoki Síiskola vezetője bízik abban, hogy a műanyag pályára nagyon sokan fognak kilátogatni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 11:50, kedd | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a hétvégén az M3-as autópályán.

Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a Forma 1-es versenyhétvégén az M3-as autópályán - közölte a MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

2024. Július 16. 11:21, kedd | Helyi sport

EURO-2024 - A teljes televíziós piac idei dobogós műsora lett az Eb-döntő az M4 Sport közvetítésében.

A labdarúgó Európa-bajnokság vasárnapi fináléja, a Spanyolország-Anglia találkozó az előző döntő eredményeihez hasonlóan kiemelkedő nézettséget ért el Magyarországon: a nézők közel 40 százaléka választotta az M4 Sportot.

2024. Július 16. 09:29, kedd | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Telt ház lesz vasárnap, ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

A vasárnapra szóló jegyek már januárban elfogytak, így biztosan telt ház lesz a verseny napján a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.

2024. Július 16. 07:55, kedd | Helyi sport

Párizs 2024 - Kedden lesz az olimpia nyitóünnepségének főpróbája.

Kedden tartják meg a párizsi olimpia Szajna-parti nyitóünnepségének elhalasztott főpróbáját közölte a francia sportminisztérium.