Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2015. Április 21. 15:00, kedd | Helyi
Forrás: batonyterenye.hu

Sinia Bátonyterenyén

Sinia Bátonyterenyén

Május 12-én adják át a Sinia bútorgyártó Kft. bátonyterenyei üzemét-közölte facebook oldalán a térség országgyűlési képviselője.

Becsó Zsolt azt írta: a napokban operatív megbeszélést is folytattak a várost vezető Nagy-Majdon Józseffel, a belga tulajdonú cég tulajdonosával és ügyvezetőjével, hogy minden gördülékenyen menjen jövő hónapban.

Az eddigi 225 főt foglalkoztató társaság a helyi gyár megnyitásával újabb 150 főnek ad majd hosszútávon megélhetést biztosító munkát.

A közel kétmilliárd forintos beruházás alapkövét Orbán Viktor miniszterelnökkel közösen tették le még múlt év márciusában, azóta 10.700 négyzetméteren, három "U alakban" elhelyezkedő csarnok épült –a helyi ipari parkban-, benne egy 600 nm-es irodával és egy önálló tárolóépülettel. Az új bátonyterenyei gyárban a nagyszériás - egyedi bőr és szövet ülőgarnitúrák, fotelek- gyártásra állnak rá. Döntően két nagy, világszerte jelenlévő bútoráruházlánc lesz a vevőjük. Első körben 150 főt foglalkoztatnak majd, akik jelenleg a megyeközpontban tanulják be a különböző munkafolyamatokat.

A 225 főt foglalkoztató Sinia Kft. 1999-ben kezdte meg működését Salgótarjánban. A gyár termékeit Nyugat-Európába, döntően a Benelux államokba és Franciaországba exportálja. A kft. alapítása óta saját fejlesztő részleggel rendelkezik. Éves forgalma 3,6 milliárd forintra tehető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 14:21, kedd | Helyi

Tombolt, lopott, bálba mégsem jutott!

Jármű önkényes elvétele, garázdaság, rongálás és lopás miatt is felelnie kell annak a rimóci lakosnak, akit a napokban fogtak el és vettek őrizetbe a szécsényi rendőrök.

2024. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Legyél te is iskolaőr!

Várjuk a jelentkezőket Nógrád vármegyében.

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.