Városlista
2022. január 22, szombat - Vince

Hírek

2021. November 06. 14:34, szombat | PR
Forrás: (x)

Sima és szilárd felületek egyszerűen, kézi betonlehúzóval

Sima és szilárd felületek egyszerűen, kézi betonlehúzóval

A sík és tömör betonfelületek lényegében egyet jelentenek a stabil alapokkal. Ezek kialakításához számos eszköz áll rendelkezésre a legegyszerűbbtől, a komoly teljesítményű munkagépekig.

A ház körüli és kisebb betonozási munkák során bőven elegendő egy kézi betonlehúzó.

Betonozási munkák egész évben

A kisebb-nagyobb építési és felújítási munkák nem évszakhoz kötöttek, elvégzésükre egész évben adott a lehetőség. Így a téli időszak sem egyenlő a leállással, sőt, a kimozdulások időszakának végeztével akár több időt is keríthetünk a régóta halogatott munkáknak. Legyen szó bármilyen építési munkáról, nagy valószínűséggel szükségünk lesz betonozásra is, homogén, sík felületek kialakítására, mely miatt nem feltétlenül kell szakemberhez fordulni.

Ehhez persze szükségünk lesz némi szakértelemre és nem utolsó sorban megfelelő szerszámokra is. A betonozási munkák esetén a legfontosabb, hogy a kialakított felület megfelelően tömör és sík legyen. Ezzel biztosíthatjuk ugyanis, hogy hosszabb távon is megfelelő alapot fog képezni a különféle felépítményeknek, vagy épp burkolatoknak. A sima felületek pedig könnyedén kialakíthatók egy kézi betonlehúzó segítségével, mellyel szinte gyerekjáték a keverék eloszlatása.

Hogyan húzható le a beton?

Egyeseknél a kézi betonlehúzó elnevezése akár fogalmi zavarokat is okozhat, hiszen hogyan is tudnánk lehúzni a betont? Egyszerűen azonban arról van szó, hogy az eszköz segítségével a felszín egyenetlenségeit és a fölösleges betonkeveréket oszlathatjuk el, vagy épp fölözhetjük le. A kézi betonlehúzó célja tehát nem más, mint a friss betonfelület felszínének síkká tétele. Az így létrejövő homogén felület pedig a száradás után betonbiztos alapot nyújt bárminek.

Habár – ahogy említettük – a piacon masszívabb, rotoros modellek is elérhetők, a kisebb feladatokhoz költséghatékony megoldás lehet egy kézi betonlehúzó. Az eszköz felépítése kifejezetten egyszerű: mindössze egy nyélből és egy lekerekített szélű lehúzófejből áll. A nyél sok esetben állítható, teleszkópos kialakítású, így a munkavégzés is kényelmesen történhet. A fej szöge a mozgás során állítható, így még egyszerűbben alakíthatjuk ki a sík felületeket.

Sík és érdes? Nem ellentétes

Habár a kézi betonlehúzók a sík felületekért felelnek, hasonló kategóriába sorolhatók az érdesítő hengerek és kefék is. Ez esetben ugyanúgy sík felületeket kapunk, ám bizonyos esetben a betonfelületek érdesítése is szükséges lehet. a textúrált felületek létrehozása pedig a kézi betonlehúzóval értelemszerűen nem lehetséges, ekkor jöhetnek képbe érdesítésre alkalmas társai.

Az érdes, texturált felületek elsősorban biztonsági okokból lehetnek szükségesek. Ez azt jelenti, hogy az ilyen típusú felületek jellemzően csúszásmentesek, így bizonyos esetekben kifejezetten indokoltak. De akár esztétikai megfontolásból is alkalmazhatók, ha nem szeretnénk külön leburkolni egy adott felületet, de az egyszerű betonfelülettel mégsem elégszünk meg. Legyen szó akármilyen igényről, annyi biztos, hogy a megfelelő szerszámok nélkül nem leszünk képesek létrehozni a kívánt tartós és masszív betonfelületeket.

Címkék: betonozás, szerszám

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 20. 13:12, csütörtök | PR

Zajlik a közigazgatás, védelem ágazat munkaerőpiaci elemzése!

2022. Január 19. 11:31, szerda | PR

A tét nélküli fogadás is fogadás?

Sokan komoly tízezreket tesznek fel egy-egy mérkőzésre. Míg mások jóformán aprópénzzel vagy tét nélkül játszanak.

2022. Január 18. 18:01, kedd | PR

MEGHÍVÓ

Az Ipartestületek Országos Szövetsége a Hanza Parlamenttel közösen, a KÖVET Egyesület közreműködésével meghívja Önt a KKV-k környezettudatosságának fokozása ingyenes online képzés sorozatra.

2022. Január 06. 14:50, csütörtök | PR

Tetőtérbeépítésed van? Ne feledd a csúszásgátlót a lépcsőre!

Az állami támogatásokból sok tetőtérbeépítés történik mostanában. A tetőtérbe való feljutás néha problémás lehet, ezért fontos, hogy például kerüljön csúszásgátló a lépcsőre, amivel biztonságosabbá tehető a közlekedés