Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Július 10. 13:03, szerda | Sport
Forrás: Korda Racing

Sikerrel indította az EB szezont a Korda Racing

Sikerrel indította az EB szezont a Korda Racing

Pazarul helyt álltak a Korda Racing versenyzői a Rallycross Európa Bajnokság első futamán Höljesben, Kovács Sámuel EB újoncként dobogóra állhatott Svédországban, Benyó Máté pedig az RX1 összetett 7. helyén végzett.

Sikerrel indította az EB szezont a Korda Racing

Pazarul helyt álltak a Korda Racing versenyzői a Rallycross Európa Bajnokság első futamán Höljesben, Kovács Sámuel EB újoncként dobogóra állhatott Svédországban, Benyó Máté pedig az RX1 összetett hetedik helyén végzett.

Két versenyzővel érkezett az EB szezonnyitójára a Korda Racing, a csapat színeit a Peugeot 208 ERX-szel száguldó Benyó Máté, valamint a Skoda Fabiaval versenyző Kovács Sámuel képviselte. Mindketten nagyon motiváltan érkeztek Höljesbe, és egy szép eredmény elérését tűzték ki maguk elé célul.

Az Euro RX1-ben Benyó Máté a versenyhétvége első napján egy defektes Q1 után két futamgyőzelmet szerzett, így a nap végén az összetett értékelés harmadik helyén zárt. Vasárnap a negyedik kvalifikációban folytatódott a sikersorozat egy második helyezéssel. Az előfutamokat a negyedik helyen fejezte be, mely első sort jelentett az elődöntőben, ahol versenytársa kilökte Mátét, így végül a negyedik helyen intette le a kockás zászló, nem sikerült a döntőbe jutás. A 18 fős mezőnyben a hetedik helyen végzett, az összetett értékelés hatodik helyéről várja a folytatást Nyirádon.

Az Euro RX3-ban Kovács Sámuelnek jól indult a hétvége, futamgyőzelemmel kezdett, majd egy második és harmadik pozíció után a harmadik helyről várta vasárnap a folytatást. Jól kezdődött és még jobban végződött a vasárnap Saminak: a Q4-ben második lett, majd fantasztikus versenyzéssel rajt-cél győzelmet aratott az elődöntőben. A döntőben élete első EB futamán a harmadik helyen ért célba.

Benyó Máté: Egy nagyon izgalmas és fordulatos Európa-bajnoki szezonnyitónk volt az egyik legikonikusabb rallycross pályán a svédországi Höljesben! A bajnokság új versenyabroncsai és az új kvalifikációs rendszer ellenére is nagyon hamar felvettük a ritmust a pályán, és remek beállításokat találtunk az autóra különféle időjárási viszonyokhoz alkalmazkodva. Tempó alapján egyértelműen benne voltunk a TOP 5 versenyző között a 18 fős nemzetközi mezőnyben, de volt olyan kvalifikációs futam is, amit meg is nyertünk az összetett időnk alapján. A kvalifikációs futamaink tehát remekül sikerültek, a 4. helyen jutottunk tovább a keményebbik ágú elődőntőbe, ahol a 2. helyről rajtoltunk. Innen azonban, akárcsak a tavalyi évben néhányszor, rajtunk kívül álló okokból nem jutottunk a döntőbe. Az első kanyar féktávjánál a saras-vizes körülmények között, a pole-pozícióból rajtoló svéd versenyző nekem jött féktávon és megforgatott az 1-es kanyarban. Próbáltam olyan gyorsan visszatérni a mezőny mögé amilyen gyorsan csak tudtam, de minden reális esély elment a továbbjutást illetően. Végül a futamban a 4. helyen intett le a kockás zászló, amely az összetett értékelés 7. helyét jelentette. Összességében ez is egy jó eredmény és értékes pontokat szerezvén a 6. helyen várjuk a folytatást a bajnokságban, de a tempónk alapján több is benne lehetett volna ebben a hétvégében és eléggé fájó, hogy ismét egy balszerencsés szituáció miatt nem tudtuk a jó teljesítményünket még jobb helyezésre váltani.
Nagyon gratulálok Kovács Sámuel csapattársamnak aki az RX3-asok mezőnyében megszerezte pályafutása első nemzetközi dobogóját, nagyon kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva az egész hétvége folyamán. Abban, hogy mindketten ennyire versenyképesek voltunk, hatalmas szerepe van a csapatunknak, akik egész hétvégén tökéletes autót raktak alánk és minden támogatást megadtak nekünk a pályán kívülről!
Előre tekintek és 100%-ban a magyar rendezésű Európa-bajnoki futamra készülök, ahol mi, magyar versenyzők leszünk hazai pályán. A pályaismereti előnyt és a hazai közönség támogató erejét kihasználva nem rejtem véka alá, hogy dobogós helyezéssel szeretném megörvendeztetni a csapatot és a szurkolóinkat!”

Kovács Sámuel: „Hihetetlen volt számomra, hogy egy ilyen legendás pályán állhatok rajthoz. Már a pénteki napon látszott, hogy kihívásokkal teli versenyünk lesz, hiszen az időjárás igen változékony volt. Szombaton a szabadedzések még a pálya tanulásáról szóltak, de ennek ellenére jónak bizonyult a tempónk. Az első előfutamot izgalmas csatázás után sikerült megnyerni, amivel az új pontozás alapján már értékes bajnoki pontokat gyűjthettem.
A következő előfutamban külsőbb rajtpozícióból kellett indulnom és egy szoros befutó után a második helyen értem célba.A Q3-t nem sikerült a legjobban összeraknom, volt apró hiba a menésem során ezért a harmadik helyen értem célba.
Vasárnap teljesen más körülmények kísértek minket, szakadó eső és hideg jellemezte az egész napunkat. Ennek ellenére a negyedik kvalifikációs futam sallangmentesen lezajlott és a második helyen értem célba. Így az előfutamok után a harmadik helyen álltam.
Az elődöntőt az első sorból vártuk, és egy jó rajt után - ahol elsőnek sikerült elfordulni, rajt-cél győzelmet arattunk. Ez első sort jelentett a döntőben, ami igazán kalandosra sikerült. A rajtot nagyon elrontottam és a második helyről a hatodikra csúsztam vissza, szpotterem, Erik egyből mondta, hogy menjünk ki jokerre ami nagyon jó döntésnek bizonyult, ezután már jó tempóban tudtunk haladni. Ketten a joker körről mögénk jöttek vissza, valamint egy előzésnek köszönhetően harmadik helyen értünk célba.
Rendkívül nagy megtiszteltetés és élmény volt ezen a pályán és ebben a nemzetközi mezőnyben versenyezni. Nem tudom elégszer megköszönni a csapatomnak a hibátlanul felkészített autót és az egész hétvégén nyújtott támogatásukat.
Nyirádon folytatjuk!”

A Korda Racing együttműködő partnerei: Corax-Bioner Zrt, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, Otthon Centrum, DDTR Kft., Sun&Fun Holidays, Hetech Trend, Autóflex-ker, Generálkommandó, Metróreklám, ZFW Hortiservice, Droidx,, Sütödetech, Villumen, Aqua-start, Airvent, Fúzió Holding, Haloo

http://facebook.com/kordaracingHU

http://youtube.com/kordaracing

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 07:56, hétfő | Sport

Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.

2024. Július 12. 07:55, péntek | Sport

Csúnyán megalázta a román másodosztályú csapat a paksiakat

A kupagyőztes Paksi FC 4-0-ra kikapott hazai pályán a román Corvinul Hunedoara csapatától csütörtökön a labdarúgó Európa-liga selejtező első fordulójának első mérkőzésén.

2024. Július 11. 20:57, csütörtök | Sport

Mecsekről a Fehérvár ralira

Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal.

2024. Július 11. 07:55, csütörtök | Sport

A Veszprém HC meghívást kapott férfi kézilabda klubvilágbajnokságra

A Veszprém HC szabadkártyával részt vehet a férfi kézilabda klubvilágbajnokságon.