Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2013. Január 05. 15:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Sikeresnek értékelték a Mindszenty-emlékévet

Sikeresnek értékelték a Mindszenty-emlékévet

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) sikeresnek értékeli az általuk szervezett 2012-es Mindszenty-emlékévet.

2013-ban az európai kereszténységgel kapcsolatos programsorozatot szerveznek - hangzott el az IKSZ budapesti sajtótájékoztatóján.
Gondi Mátyás, a Mindszenty-emlékév főszervezője elmondta: az előzetesen tervezett 6 helyett összesen 15 programot szerveztek az emlékév keretei között 2012-ben. Így például négy konferenciát - Veszprémben, Balassagyarmaton, Zalaegerszegen és Budapesten -, két hangversenyt - Nádasdladányban és a Parlamentben -, valamint egy rajz- és esszépályázatot is hirdettek, amelyre 500 rajz és 100 irodalmi alkotás érkezett. Emellett Brüsszelben pódiumbeszélgetést tartottak, 2013 tavaszán pedig a főváros XII. kerületében szobrot is avatnak a bíborosnak.

Gaal Gergely, az IKSZ elnökhelyettese hangsúlyozta: 2013-ban nem egy konkrét személy életútja és öröksége, hanem az egész európai kereszténység tematizálja majd az IKSZ programjait. Fel akarják hívni a figyelmet arra, hogy Európának milyen fontosak a keresztény gyökerei - mondta, hozzátéve: rá szeretnék irányítani a figyelmet az egész világban zajló keresztényüldözésre is.

Emellett például Veszprémben ifjúsági programokat, koncertsorozatot, továbbá a külföldön tanuló vagy élő fiatalok hazatérését célzó Gyere haza! program, valamint a kommunista diktatúrákból származó közterületek átnevezéséről szóló Zsákutca-program folytatását, illetve az Európai Néppárt ifjúsági szervezetével való kapcsolat erősítését tervezi az IKSZ 2013-ra.

Pálffy István, a KDNP országgyűlési képviselője és szóvivője azt emelte ki, véleménye szerint az IKSZ idén "európai léptékkel fog kilépni az ifjúsági politizálás színpadára" és a 2012-es emlékév megszervezésével is bebizonyította, hogy joggal van helye az európai ifjúsági politikában.

Forrás: magyarhirlap.hu

Címkék: Mindszenty József

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 12:30, vasárnap | Helyi

Hajóbaleset Verőcénél - OMSZ: fej- és kulcscsontsérülést szenvedett a balesetet túlélő férfi.

Kisgéphajó ütközött egy szállodahajóval szombat éjjel a Dunán, Verőce közelében, a balesetben ketten meghaltak, öt embert jelenleg is keresnek - közölte az M1 Híradója vasárnap délelőtt.

2024. Május 19. 09:29, vasárnap | Helyi

Nyitott szertárkapuk!

Május 26-án, vasárnap ismét kinyílnak a tűzoltólaktanyák szertárkapui, hogy gyereknap alkalmából feledhetetlen élményt nyújtsanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

2024. Május 19. 09:10, vasárnap | Helyi

Gépjárműtüzek, közlekedési balesetek és viharkárok!

Kigyulladt egy személyautó,Bontási munkálatok közben kigyulladt egy forgalomból kivont személyautó,Ráfutásos balesetet szenvedett két személyautó,Álló gépjárműnek ütközött egy személyautó...

2024. Május 19. 08:58, vasárnap | Helyi

Csíksomlyói búcsú - Csíksomlyói szónok: csak éltető és élő, tevékeny hittel lehet békét teremteni.

Csak éltető és élő, tevékeny hittel lehet békét teremteni ebben a háború sújtotta világban, amikor fizikai, szellemi, lelki háború tör ránk, ezért van szükség a hitben és szeretetben való megújulásra.