Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2013. Január 05. 15:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Sikeresnek értékelték a Mindszenty-emlékévet

Sikeresnek értékelték a Mindszenty-emlékévet

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) sikeresnek értékeli az általuk szervezett 2012-es Mindszenty-emlékévet.

2013-ban az európai kereszténységgel kapcsolatos programsorozatot szerveznek - hangzott el az IKSZ budapesti sajtótájékoztatóján.
Gondi Mátyás, a Mindszenty-emlékév főszervezője elmondta: az előzetesen tervezett 6 helyett összesen 15 programot szerveztek az emlékév keretei között 2012-ben. Így például négy konferenciát - Veszprémben, Balassagyarmaton, Zalaegerszegen és Budapesten -, két hangversenyt - Nádasdladányban és a Parlamentben -, valamint egy rajz- és esszépályázatot is hirdettek, amelyre 500 rajz és 100 irodalmi alkotás érkezett. Emellett Brüsszelben pódiumbeszélgetést tartottak, 2013 tavaszán pedig a főváros XII. kerületében szobrot is avatnak a bíborosnak.

Gaal Gergely, az IKSZ elnökhelyettese hangsúlyozta: 2013-ban nem egy konkrét személy életútja és öröksége, hanem az egész európai kereszténység tematizálja majd az IKSZ programjait. Fel akarják hívni a figyelmet arra, hogy Európának milyen fontosak a keresztény gyökerei - mondta, hozzátéve: rá szeretnék irányítani a figyelmet az egész világban zajló keresztényüldözésre is.

Emellett például Veszprémben ifjúsági programokat, koncertsorozatot, továbbá a külföldön tanuló vagy élő fiatalok hazatérését célzó Gyere haza! program, valamint a kommunista diktatúrákból származó közterületek átnevezéséről szóló Zsákutca-program folytatását, illetve az Európai Néppárt ifjúsági szervezetével való kapcsolat erősítését tervezi az IKSZ 2013-ra.

Pálffy István, a KDNP országgyűlési képviselője és szóvivője azt emelte ki, véleménye szerint az IKSZ idén "európai léptékkel fog kilépni az ifjúsági politizálás színpadára" és a 2012-es emlékév megszervezésével is bebizonyította, hogy joggal van helye az európai ifjúsági politikában.

Forrás: magyarhirlap.hu

Címkék: Mindszenty József

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 14:21, kedd | Helyi

Tombolt, lopott, bálba mégsem jutott!

Jármű önkényes elvétele, garázdaság, rongálás és lopás miatt is felelnie kell annak a rimóci lakosnak, akit a napokban fogtak el és vettek őrizetbe a szécsényi rendőrök.

2024. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Legyél te is iskolaőr!

Várjuk a jelentkezőket Nógrád vármegyében.

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.