Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2019. Május 17. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti

Sikeres volt a választási informatikai rendszer főpróbája

Sikeres volt a választási informatikai rendszer főpróbája

A választási apparátus begyakorolta feladatait, hogy ezeket az éles helyzetben alkalmazhassa - közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) a május 26-i európai parlamenti (EP) voksoláshoz kapcsolódóan az MTI-vel.

Mint írták, a választási informatikai rendszer megfelelő teljesítményű, és eleget tesz a jogszabályi, igazgatási és informatikai követelményeknek.

Hozzátették: az informatikai rendszer főpróbája reggel kezdődött valamennyi választási iroda részvételével. Minden állomáshelyről adatokat küldtek a központba, és modellezték a szavazatösszesítést is. A szavazás napján a részvételi adatokat 7, 9, 11, 13, 15, 17 órakor és 18.30-kor összegzik majd, az eredményeket azonban egy európai uniós szabály miatt csak 23 órakor hozhatják nyilvánosságra, mivel Olaszországban akkor zárnak a szavazókörök.

A közlemény szerint a Nemzeti Választási Iroda az EP-választáson bővített védelmi megoldásokat alkalmaz a különböző típusú kibertámadások kivédésére: kialakította és működteti a Választási Informatikai Biztonsági Műveleti Központot (NVI SOC), amely folyamatosan monitorozza a védelmi megoldások működését, riasztásait, észleli a biztonsági eseményeket és kezeli a biztonsági incidenseket. Az NVI SOC közvetlen kapcsolatban áll a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézettel, a Nemzeti Eseménykezelő Központtal és azon keresztül az EU tagállamok CSIRT (Computer Security Incident Response Team) egységeivel - írták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.