Városlista
2024. július 31, szerda - Oszkár

Hírek

2014. December 30. 12:00, kedd | Helyi
Forrás: infonograd

Sikeres salgótarjáni évzáró Miskolcon

Sikeres salgótarjáni évzáró Miskolcon

A Salgótarjáni Atlétikai Club (SAC) Kodály csoportja nemrég Miskolcon zárta az esztendőt: a Sport XXI. regionális versenysorozat idei utolsó fordulójában terematlétikai feladatokban kellett helytállniuk.

A nyolcfős nógrádi csapat nagy része nem csak az évet búcsúztatta, hanem a sorozatot is, ők januártól már az újonc kategóriában versenyezhetnek majd.A sorozat létfontosságát kiemeli, hogy az összesítések után kiderült, a hét régióban kiírt őszi mezei futó viadalokon összesen 866 fiatal vett részt – köztük természetesen a salgótarjániakkal.
Az idei második terematlétikai küzdelmekre a régióból a házigazda miskolci sportiskolások mellett az ózdiak és az U13-as SAC-osok neveztek be. Az Avasi gimnázium gigantikus tornatermében a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) régió igazgatója, Tigyi József köszöntötte a megjelenteket, majd először a sprint-gát váltóhoz sorakoztak fel a fiatalok. Ezután három ügyességi számhoz széledtek szét a csapatok, ahol ugrásban, dobásban és szökdelésben is megmérettettek. A napot a hosszú gát váltó zárta, ahol mindenkire három kör várt.
A Mrakics Nikolett vezette salgótarjániak végül a miskolci sportiskolások mögött a második helyen zártak, megelőzve az ózdiakat és az MVSI második számú csapatát. Az eredményhirdetéskor az érmek és oklevelek mellett apró jutalmakat is kaptak az atlétapalánták.
- Mostanra már egy jól összeszokott csapattal tudtunk elutazni, a többség két éve alapember volt a keretben. Kijelenthetjük, hogy már rendre a középmezőny elejéhez tartozunk, ami nagy szó a kezdeti versenyekhez képest. Többen is kinőttek a korcsoportból, de a jövőre belépő új tagokhoz is nagy reményeket fűzünk – nyilatkozta Mrakics Nikolett.
A 2015-ös sorozat szintén terematlétikával kezdődik majd január közepén, a SAC egy megújult csapattal tervezi a részvételt.
Eredmények. U13. Sprint-gát váltó: 2. SAC-Kodály 1:31,8 perc. Helyből távolugrás: 2. SAC-Kodály 15,9 méter. Zsámoly szökdelés: 2. SAC-Kodály 87,9 másodperc. Medicin dobás hátra: 3. SAC-Kodály 14 pont. Hosszú gát váltó: 2. SAC-Kodály 4:34,1 perc.
Végeredmény (4 csapat): 2. SAC-Kodály (Szép Attila, Markovics Eszter, Lehoczki Botond, Romasz Lili, Hegedűs Ádám, Gyuris Pálma, Tajti Balázs, Kojnok Eszter) 11 pont.

Forrás: nogradsport.wordpress.com

Címkék: évzáró

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 31. 11:21, szerda | Helyi

Balatoni Katalin: augusztus 1-jén megkezdődik a tankönyvek kiszállítása az iskolákba.

Augusztus 1-jén megkezdődik annak a 13 millió tankönyvnek a kiszállítása az iskolákba, amelyek a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO) üllői raktárában várakoznak jelenleg.

2024. Július 31. 09:00, szerda | Helyi

Pollenhelyzet - Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon!!!

A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet, az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Közpo

2024. Július 31. 08:15, szerda | Helyi

Sok-sok napsütés.

Szinte mindenhol zavartalan napsütésben lesz részünk, csapadék sehol sem várható.

2024. Július 31. 08:00, szerda | Helyi

Tűzgyújtási tilalom!!!

A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai az alábbiakban olvashatóak.