Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. December 04. 15:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Segítő kezet nyújt a Vöröskereszt a rászorulóknak

Segítő kezet nyújt a Vöröskereszt a rászorulóknak

A Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezete az év végi ünnepkör közeledtével lehetőségeinek megfelelően kíván segíteni a Salgótarjánban élő elesett és rászoruló embereken.

Az adventi ünnepkörben a szervezet több nemes kezdeményezéssel, gyűjtéssel, adományozással, ételosztással, ünnepséggel kapcsolódik a városi programokhoz.
December 2-án szociális nap keretében a zagyvapálfalvai Csillag Szolgáltató Ponton (Déryné út 1.) ruhaosztást szerveztek a rászoruló családoknak.
December 5-én 10-14 óra között a szervezet önkéntesei a sérült, egészségkárosodott gyerekekért perselyeznek a város területén.
December 5-6-án 10-18 óra között „Szerezz örömet” elnevezéssel a Tesco Áruház parkolójában élelmiszer- és pénzadományt gyűjtenek a vöröskeresztesek a nehéz sorsú gyereket nevelő családok számára.
December 9-én 14 órai kezdettel „Remény Karácsony” programjuk címe, melyen a Menedék Családok Átmeneti Otthonában élő, valamint erre a napra visszatérő lakók együtt ünnepelnek. A helyszín természetesen a Menedék Családok Átmeneti Otthona.
December 17-én 14.45-kor kezdődik az Idősek Karácsonya megemlékezés Baglyasalján, a SÁIK kollégiumi nagytermében, ahol a Vöröskereszt Baglyasaljai Szervezete és a Baglyasalja Barátainak Köre 70 éven felüli lakótársait köszöntik Karácsony közeledtével.
December 18-án 12-14 óra között a Csarnok- és Piacigazgatósággal karöltve melegétel-osztásra várják a rászorulókat a vásárcsarnok területén.
December 19-én 11.30-15 óra között az Erzsébet-téren lesz melegétel-osztás a Salgótarjánban élő rászorulók részére, és ekkor ételt is szállítanak a hajléktalan szállókban, melegedőkben, gyermekotthonban és anyaotthonban lakók számára.
December 20-án 10-12 óra között szintén a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezete szervezésében kerül sor a Garzonház karácsonyi ünnepségére.
A szervezet karácsonyt váró jótékonysági programjait december 22-én 12-15 óra között a Fő térre szervezett ételosztás zárja.

Címkék: vöröskereszt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Nyárias meleg, futó záporokkal.

Kezdeti napos időt egyre több gomoly és fátyolfelhő zavarhatja meg.

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő

2024. Május 04. 08:00, szombat | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.