Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Június 02. 10:38, péntek | Helyi
Forrás: police

Segítik az időskorúakat

Segítik az időskorúakat

Egy országos programban résztvevő közfoglalkoztatottak részére tartottak előadást a bűnmegelőzési szakemberek Bátonyterenyén és Balassagyarmaton.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának munkatársai 2017. május 25-én és május 29-én a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium miniszteri biztosa által felügyelt „Segítő Kezek” Infokommunikációs Modellprogram keretében tartottak oktatást közfoglalkoztatottak részére.

A „Segítő Kezek” program célja az idősek támogatása önálló életvitelük megőrzésében, mentális és egészségi állapotukból eredő problémáik megoldásában, továbbá a magány enyhítésében.

A bűnmegelőzési szakemberek az áldozatvédelemmel, az idős korúak sérelmére elkövetett erőszakos bűncselekmények megelőzésével, valamint a vagyonvédelemmel kapcsolatosan adtak prevenciós tanácsokat, hasznos információkat a programban résztvevő közel 30 közfoglalkoztatott részére. Az egésznapos képzésre a bátonyterenyei és a balassagyarmati Polgármesteri Hivatalok tanácstermeiben került sor. A későbbiekben, a Modellprogramban dolgozók havonta kapnak az aktuális bűnügyi helyzethez igazodó bűnmegelőzési tájékoztatást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 17:00, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 24. 12:12, szerda | Helyi

Megbukott az adóellenőrzésen egy használtautó-kereskedő, 54 autót foglaltak le-

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit

2024. Április 24. 11:35, szerda | Helyi

Vádat emeltek egy internetes csaló ellen Egerben.

Internetes csalássorozat miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség egy nő ellen, aki 2021 májusától több mint hat hónapon keresztül interneten elkövetett bűncselekményekből fedezte a kiadásait - közölte a Heves Vármegyei Főügyész

2024. Április 24. 10:45, szerda | Helyi

Magyar Fogorvosok Egyesülete: a fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata.

A fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata hangsúlyozta Nagy Katalin, a Magyar Fogorvosok Egyesületének elnöke annak kapcsán, a szervezet ezer szakember részvételével nemzetközi konferenciát rendez csütörtökön.