Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Március 28. 12:00, szerda | Helyi
Forrás: police

Segítették a vagyonvédelmet Bátonyterenyén

Segítették a vagyonvédelmet Bátonyterenyén

Információs ponton, lakossági fórumon és idősek klubjában válaszoltak a bűnmegelőzési szakemberek az érdeklődők kérdéseire.

Újabb állomásához érkezett 2018-ban indult polgárok vagyonvédelmét elősegítő országos bűnmegelőzési program. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakemberei, a helyi polgárőrök közreműködésével a bátonyterenyei városháza épületében kialakított információs ponton várták az érdeklődőket, akik számára az ingatlanok vagyonbiztonságát fokozó műszaki-technikai berendezésekről, valamint az áldozattá válás megelőzésének lehetőségeiről adtak tanácsot.

Noskó Zsolt címzetes rendőr őrnagy és Bencsik Ernő rendőr százados a szórólapok és tájékoztatók mellett a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által kiadott Házőrző telefonos alkalmazás bemutatásával segítették a lakosságot, saját ingatlanjaik biztonsági szintjének felmérésében.

Ónodi Viktória rendőr százados a Segítő Kezek Idősek Klubjában várta az érdeklődőket, akik részére interaktív előadás formájában beszélt a házaló kereskedelemmel, valamint az árubemutatókkal kapcsolatos bűncselekmények veszélyeiről. A rendőrnő az előadás zárásaként videók vetítésével mutatott be hatékony módszereket, melyek segítségével az időskorúak elkerülhetik, hogy csalás áldozatává váljanak.

A délutáni órákban a rendőrök a polgármesteri hivatalban meghirdetett lakossági fórumra várták az érdeklődőket.

Kérjük, fogadja meg vagyonvédelmi tanácsainkat:

  • Ne tartson lakásában a szükségesnél nagyobb összegű készpénzt, drága ékszereket. Amennyiben mégis otthonában tárolja, úgy válasszon MABISZ által elfogadott, rögzített biztonsági széfet, illetve értéktárolót.
  • Szereltessen fel biztonsági zárat, riasztót, illetve kamerát értékeinek védelme érdekében.
  • A mozgásérzékelős lámpák felszerelésével sötétedés után is biztosítható a magánterületek átláthatósága.
  • A gondozott és megfelelően tervezett kert, a növényzet rendszeres metszése elősegíti a terület átláthatóságát, és megakadályozza, hogy illetéktelenek észrevétlenül tevékenykedjenek az ingatlana kertjében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 15:00, csütörtök | Helyi

Ismét jótékonysági koncert Nógrád vármegyében.

A rendőrök a Mátraverebély-Szentkút kegytemplomában megrendezett jótékonysági est bevételét a szécsényi Ferences Betánia Idősek Otthona és Testvéri Közössége részére ajánlották fel.

2024. Április 25. 14:21, csütörtök | Helyi

Egyhangúlag elfogadták a beszámolóját.

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése előtt értékelte a rendőrkapitányság tevékenységének elmúlt egy évét Bárnai Balázs rendőr alezredes, kapitányságvezető.

2024. Április 25. 14:00, csütörtök | Helyi

Evezős Eb - Galambos Péter A döntőbe jutott Szegeden.

A kétszeres Európa-bajnok, vb-ezüstérmes Galambos Péter a második helyen ért célba előfutamában, ezzel bejutott a könnyűsúlyú egypár A döntőjébe a szegedi evezős Európa-bajnokságon.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

A közgyűlés előtt számolt be Nógrád vármegye rendőrfőkapitánya.

A beszámolót egyhangúlag elfogadta a képviselőtestület.