Városlista
2022. május 28, szombat - Emil, Csanád

Hírek

2013. December 19. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: kurir.hu

Se íze, se színe nem lesz a cigarettának

Se íze, se színe nem lesz a cigarettának

Elfogadta Brüsszel a cigaretta kereskedelem „szürkítését”. A cigarettáknak egyen csomagolásuk lesz, nagyobb és rondább képekkel, és a mentolosnak búcsút mondhatnak az azt kedvelő bagósok.

A cél a fiatalok dohányzásának visszaszorítása. Tilos lesz minden, ami vonzóvá teheti a cigarettát: így a vékony vagy a rúzs alakú, a csokis vagy a mentolos cigarettákat is betiltják. Az utóbbiak esetében négy év türelmi időt adnak.

Ezután a dobozok felületének 65%-át kell beborítania az elrettentőnek szánt feliratnak vagy képnek, de a tagállamok az egyen csomagolást is kötelezővé tehetik. Kanadában és Ausztráliában már van ilyen: az összes márka jelzés nélküli dobozban kerül a boltokba.

A döntéshozók hosszasan vitatkoztak azon, hogy mi legyen a – Magyarországon már betiltott – e-cigarettákkal: egyáltalán dohányárunak vagy gyógyászati eszköznek tartsák-e azokat. Az utóbbi esetben csak patikákban árusíthatnák őket. Végül kompromisszumos megoldásra jutottak: így is, úgy is értelmezik. Mindenesetre csökkentik a patronok dohánytartalmát, és a reklámot ugyanúgy tiltják, mint a "rendes" cigiknél.

Az új szabályok a csempészetet egységes európai hologramok segítségével szorítanák vissza, és betiltanák az internetes dohányárusítást is.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 26. 15:29, csütörtök | Helyi

Teljes útlezárás - Dunakanyar Rally Nógrád megyében

A Dunakanyar Rally verseny miatt a megye területén forgalomkorlátozásra kell számítani.

2022. Május 26. 15:18, csütörtök | Helyi

Beszámoló a képviselő testületi ülésen

A Salgótarján Közgyűlése egyhangúlag elfogadta Ponyi Béla rendőr ezredes beszámolóját.

2022. Május 25. 15:41, szerda | Helyi

Rendőrkézen a postabetörő

A pásztói nyomozók beazonosították a fiatalkorút, akit többrendbeli vagyon elleni bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki.

2022. Május 25. 15:04, szerda | Helyi

Eredményhirdetés: Így közlekedtek ti!

A Nógrád megyei gyermekek a biztonságos, szabályos közlekedést választják, ezt mutatták be a rajzaikon keresztül is.