Városlista
2024. május 25, szombat - Orbán

Hírek

2024. Május 15. 08:40, szerda | Helyi sport
Forrás: MTI-BRÜSSZEL

Schmidt Ádám: Magyarországnak jó eredményei vannak a sportolói és a sportvezetők körében dolgozó nők számának tekintetében.

Schmidt Ádám: Magyarországnak jó eredményei vannak a sportolói és a sportvezetők körében dolgozó nők számának tekintetében.

Az Európai Unió Tanácsának július elsején kezdődő, féléves magyar elnökségének célkitűzései között szerepel a nők sportban való részvételének növelése.

Amely területen Magyarország jó eredményekkel bír úgy a sportolói létszám, mint a sportvezetők körében dolgozó nők számának tekintetében - közölte a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára Brüsszelben kedden. Schmidt Ádám az EU oktatási, ifjúsági, kulturális és sportügyi tanácsának kétnapos ülését követően magyar újságíróknak nyilatkozva hangsúlyozta, Magyarország tanácsi elnöksége idején elő kívánja mozdítani azt a vitát, amely arra összpontosít: miként érhető el a nők részvételének növelése a sport világában.
Kiemelte, a magyar tanácsi elnökség sporttal kapcsolatos programjai hangsúlyt helyeznek majd a doppingellenes küzdelemre és a nemzetközi doppingellenes kódex, az úgynevezett WADA-kódex felülvizsgálatának folytatására. Az államtitkár reményét fejezte ki, hogy a magyar elnökség során sikerül lezárni a felülvizsgálatot és olyan nemzetközi doppingellenes kódex jön létre, amely minden érintett fél számára megfelelő lesz.
Közölte, a magyar uniós elnökség továbbá az egészségfejlesztés területén is előrelépést kíván elérni a rendszeres közösségi sportolás társadalmi népszerűsítése által.

A tanácsülés önkéntesek sporteseményeken való részvételéről folyatott megbeszélésével kapcsolatban Schmidt Ádám elmondta, Magyarország esetében az önkéntesség elsősorban a nagy nemzetközi sportrendezvényeken jellemző. Ezek között kiemelkedőnek nevezte a tavaly Magyarországon rendezett atlétikai világbajnokságot, amelyet - mint kiemelte - Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke minden idők legjobb világbajnokságának nevezett, és felterjesztése nyomán a sportesemény mintegy 2500 önkéntese nemzetközi fairplay-díjat kapott. Magyarország a tavalyi atlétikai világbajnokság tapasztalataira és eredményeire építve európai szinten is elő kívánja mozdítani, hogy a sportesemények a társadalom minél szélesebb körére pozitív hatással bírjanak - tette hozzá a sportért felelős államtitkár.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 24. 14:00, péntek | Helyi sport

Cselgáncs-vb - Hetedikek a magyarok a vegyes csapatversenyben.

A magyar válogatott 4-0-ra kikapott a vigaszágon Olaszországtól, így hetedik lett pénteken az Abu-Dzabiban zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokság vegyes csapatversenyében.

2024. Május 24. 09:15, péntek | Helyi sport

Szöllősi György: Magyarországon nemcsak a versenysportolók lettek eredményesebbek, de megduplázódott az igazolt sportolók száma is.

Magyarországon nemcsak a versenysportolók lettek eredményesebbek, de megduplázódott az igazolt sportolók száma is mondta a Nemzeti Sport főszerkesztője csütörtökön Pécsen egy sajtótájékoztatón.

2024. Május 24. 08:45, péntek | Helyi sport

Félmillióan szerették volna élőben látni - 70 éve volt a 7-1-es magyar-angol.

Az évszázad mérkőzésének visszavágójára, a napra pontosan 70 évvel ezelőtt a Népstadionban játszott 7-1-es Magyarország-Anglia futballmeccsre emlékezett csütörtökön az Aranycsapat Testület és a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület.

2024. Május 24. 08:40, péntek | Helyi sport

Ejtőernyős vb - Harmincnégy ország csapata indul Szolnokon.

Harmincnégy ország válogatottja jelezte részvételét a 46. CISM katonai ejtőernyős világbajnokságon, amelyet július 2. és 13. között rendeznek Szolnokon.