Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2012. December 06. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Sarkadi Szabó Kornél: újra eljöhet a 300-as forintárfolyam

Sarkadi Szabó Kornél: újra eljöhet a 300-as forintárfolyam

A forint árfolyama és magyar kötvények hozama is teljes mértékben ki van téve a globális folyamatoknak – ezt mondta az OrientPress Hírügynökségnek Sarkadi Szabó Kornél, a Hungária Értékpapír stratégia igazgatója. Amíg kitart a globális hozaméhség, addig marad a médiában sokszor citált jó hangulat is : a befektetők vadásznak a magasabb kamatot, megtérülést kínáló eszközökre.

Nem a véletlenen vagy a szerencsén múlik tehát, hogy a külföldiek által birtokolt magyar állampapír-állomány is újabb és újabb csúcsokat dönt. Ugyanakkor, ha fordul ez a globális trend, az IMF-védőháló és a növekedés hiánya az egyik legsérülékenyebbé is teheti a magyar eszközök piacát. Az előző 4 évben tapasztalt szélsőséges kilengések velejárói a jelenlegi piaci állapotoknak is. Így a következő időszakban, akár hetekről, akár hónapokról van szó, a forint előbb-utóbb ismét a 300-as szint közelébe kerülhet az euróval szemben. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy pillanatnyilag talán még túl sokan pozicionálták magukat forintgyengülésre, ez pedig rövid távon valamelyest támaszt adhat a magyar fizetőeszköznek, mert általában nem akkor szokott bekövetkezni hirtelen gyengülés, ha sokan számítanak rá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 15. 07:14, szerda | Belföld

A roller is jármű...

Júliustól csak érvényes biztosítással lehet rollerezni. A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) tegnap hivatalosan is megerősítette, hogy még áprilisban új rendelkezések születtek, mely alapján