Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2023. Október 10. 20:41, kedd | Helyi sport
Forrás: MTI/SANGHAJ

Sanghaji tenisztorna - Marozsán élete egyik legjobb eredményének tartja Ruud legyőzését!

Sanghaji tenisztorna - Marozsán élete egyik legjobb eredményének tartja Ruud legyőzését!

Marozsán Fábián élete egyik legjobb eredményének tartja, hogy három szettben legyőzte a világranglista kilencedik helyén álló norvég Casper Ruudöt a 8,8 millió dollár (3,3 milliárd forint) összdíjazású sanghaji keménypályás férfi

"Ez egy más szint volt, sokkal magasabb, mint Alex De Minaur vagy Dusan Lajovic ellen, és nagyon büszke vagyok rá, hogy sikerült ehhez felnőnöm" - nyilatkozta a Kossuth Rádióban a magyar sportoló, aki az ausztrál és a szerb ellenfelét játékos előtt a francia Arthur Rinderknech-t búcsúztatta.


"Ruud gyorsabban teniszezett, mint Lajovic és De Minaur. Meglehetősen fizikális és intenzív volt a meccs, sokkal hosszabb labdamenetek voltak, de viszonylag gyorsan fel tudtam venni a ritmust" - magyarázta a világranglista 91. helyezettje.
Hozzátette, fizikálisan egész jól bírta ezt a meccset, persze már érzi, hogy "vannak benne" mérkőzések és egy kicsit több idő kell a regenerációra.
"Mindent a lehető legprofibb módon próbálunk kezelni, de még egy kicsit kell gondolkoznom ezen és felfognom, mi is történt ma. Életem egyik legjobb eredménye, sikerült felülmúlnom a római teljesítményemet" - mondta
Marozsán, aki májusban a nyolcaddöntőig jutott az olasz fővárosban, többek között a volt és egyben leendő világelső spanyol Carlos Alcarazt is legyőzte.
"Kemény pályán sikerült nyernem négy óriási meccset, skalpokat gyűjtöttem. A mai győzelemnek is nagyon örülök" - nyilatkozta Marozsán.
Negyeddöntőbeli ellenfele a 16. helyen kiemelt lengyel Hubert Hurkacz lesz, aki kedden három szoros szettben nyert a kínai Csang Csi-csen ellen.

Edzője szerint bárkit képes legyőzni Marozsán Fábián, aki kedden a világranglista kilencedik helyén álló norvég Casper Ruud felett diadalmaskodva bejutott a nyolc közé a 8,8 millió dollár (3,3 milliárd forint) összdíjazású sanghaji keménypályás férfi tenisztornán.

"Egy közel háromórás küzdelemben kellett végig magas szinten teljesítenie, ami különösen nehéz volt, mert a harmadik játszmában jóformán minden alkalommal, amikor elvehette volna ellenfele adogatását, Ruud szinte tökéletes pontot csinált. Olyankor nem hibázott, ászt, vagy ász értékű szervát ütött, szinte lejátszotta Fábit a pályáról" - idézte a játékos menedzsmentjének közleménye Balázs Györgyöt.
A szakember hozzátette, arra különösképpen büszke, hogy tanítványa nem ellenfele hibájának köszönhetően győzött, hanem egy fantasztikus nyerő ütéssel diadalmaskodott. A tréner megjegyezte, Marozsánnak jót tett, hogy a kínai viadalon nem kellett selejtezőt játszani, így 2-3 hete volt felkészülni a tornára a salakon rendezett Davis Kupát követően.
Marozsán a negyeddöntőben a 16. helyen rangsorolt Hubert Hurkacz ellen lép majd pályára, akinek legerősebb borítása épp a kemény pálya.
"Szerintem Fábi bárkit képes megverni, csak szüksége van bizalomra, az összhangra, ahogy dolgozni tudunk együtt, és akkor beérik a munka. Hurkacz nehéz ellenfél, ott van a legjobb húszban a világranglistán, meglátjuk, mit tud kihozni magából vele szemben. Ilyenkor még hagyom, hogy megélje a győzelmet, majd szerdán beszélünk a következő ellenfeléről" - mondta Balázs György.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 17:35, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Piastri karrierje első sikerét aratta a Hungaroringen.

Oscar Piastri, a McLaren ausztrál versenyzője nyerte a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjat vasárnap a Hungaroringen, ezzel pályafutása első sikerét aratta az elitkategóriában.

2024. Július 21. 11:30, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Antonelli nyerte a Forma-2 főversenyét a Hungaroringen.

Az olasz Andrea Kimi Antonelli sikerével zárult a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj Forma-2-es programjának főversenye, amelyet vasárnap délelőtt rendeztek meg a Hungaroringen.

2024. Július 21. 09:45, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Colov rajt-cél győzelme a Forma-3-asoknál.

A bolgár Nikola Colov rajt-cél győzelmet aratott vasárnap a hungaroringi Magyar Nagydíj Forma-3-as főversenyén.

2024. Július 21. 09:30, vasárnap | Helyi sport

Balaton-átúszás - Elrajtolt a mezőny.

Vasárnap reggel elkezdődött a 42. Lidl Balaton-átúszás Révfülöpön.