Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. Január 30. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Salgótarjáni fejlesztés uniós forrásból

Salgótarjáni fejlesztés uniós forrásból

Európai uniós forrásból korszerűsítik a megyei Rehabilitációs Szakigazgatási Szerv épületét.

Megkezdődött a Nógrád megyei Rehabilitációs Szakigazgatási Szerv salgótarjáni épületének akadálymentesítése és korszerűsítése. A munkálatok még ebben az évben befejeződnek. A létesítmény átalakítását és működésének korszerűsítését az Európai Unió 76 millió forinttal támogatja. A salgótarjáni fejlesztés a megváltozott munkaképességű személyek komplex rehabilitációjának infrastrukturális feltételein javító, közel 4 milliárd forintos program része.
Megkezdődött, és az év végéig be is fejeződik a Nógrád Megyei Kormányhivatal Rehabilitációs Szakigazgatási Szervének otthont adó Rákóczi úti épület korszerűsítése és akadálymentesítése.
A 76 052 608 forintos európai uniós támogatásból megvalósuló fejlesztés során három modern vizsgáló helységet alakítanak ki a létesítményben. A felújított ingatlan a látássérült, a hallássérült, az értelmi fogyatékkal élő és a mozgásukban korlátozott személyek számára egyaránt akadálymentes lesz. Az építkezés befejezését követően informatikai fejlesztésekre, új vizsgáló eszközök beszerzésére is sor kerül. A szolgáltatások színvonala az ügyfélkör speciális igényeihez igazodik majd.
Az Új Széchenyi Terv keretében 18 megyeszékhelyen korszerűsítik a megyei rehabilitációs szakigazgatási szervek épületeit. A programot az Európai Unió 3.99 milliárd forinttal támogatja. A beruházások értéke 40 millió és 350 millió forint között, helyszínenként változik.
A rehabilitációs szakigazgatási szervek első-, az NRSZH szakértői pedig másodfokon döntenek, többek között a megváltozott munkaképességű személyek ellátási jogosultságáról és a közlekedőképesség akadályoztatottságának mértékéről. A szakértők évente 175-180 ezer vizsgálatot végeznek.
A „Komplex rehabilitációhoz szükséges infrastrukturális feltételek megteremtése” elnevezésű, TIOP 3.2.2-08/1-2008-0002-es azonosító számon nyilvántartott, kiemelt európai uniós projekt megvalósítását a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal, valamint a 18 érintett megyei kormányhivatal konzorciumban irányítja.

Ízkollázs -Receptek képekkel, praktikák, hagyományok, ünnepi életek, újdonságok... Minden, ami a gasztro világába tartozik és egy igazi háziasszony számára szükséges, fontos és érdekes lehet.

Címkék: rehabilitáció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő

2024. Május 04. 08:00, szombat | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.