Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Július 20. 15:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Salgótarjáni ezüstérem atlétikában

Salgótarjáni ezüstérem atlétikában

A mátyásföldi Ikarus sporttelep adott otthont az immáron negyvenedik alkalommal megrendezett Paulínyi Jenő atlétikai emlékversenynek.

Ez már több éve lehetőséget ad arra is, hogy az atléták Főző János, a KSI és a magyar atlétika köztiszteletben állt szakembere előtt is tisztelegjenek. Lipták Nikoletta (SAC) ezüstéremmel térhetett haza.Az idő múlásával egyre több versenyszámmal gondolnak a rendezők a sportág meghatározó alakjaira. Így a Petőfi gimnázium legendás testnevelő tanára, a verseny mesteredző névadójáról elnevezett – a két legjobb teljesítménynek járó – vándorserlegek mellett a férfi a 100 méter (Bánhidi Béla), a 400 méter (Főző János), az 1500 méter (Garay Sándor), a súlylökés (Varjú Vilmos), a diszkoszvetés (Klics Ferenc) és a női gerelyhajítás (Imre László) is emlékverseny volt.
A gyerekektől az aktív atlétákon át a veteránokig többen éltek is a lehetőséggel, de a jó körülményeket biztosító versenyen néhány számban szolid létszámok jellemezték a részvételt. A kellemes időjárásban lebonyolított eseményen akadtak figyelemre méltó eredmények, a magyarokon kívül Olaszországból és Ománból is érkezett indulók.
A nógrádi atlétákat ezúttal egyedül Lipták Nikoletta képviselte, a Salgótarjáni Atlétikai Club (SAC) futója 600 méteren állt rajthoz. A sportággal kevesebb mint egy éve ismerkedő futó a serdülők mezőnyében negyedik (egy másodperccel maradt le a bronzérmestől), saját korcsoportjában, a 15 évesek közt pedig második lett.
- Végre látszott Nikin az elmúlt két hét edzésmunkája – nyilatkozta lapunknak edzője, Kadlót Zotán. – Okosan, a megbeszélteket betartva versenyzett és ezzel kitűnő egyéni csúcsot futott.
Eredmények. 600 méter, serdülő lányok (10 induló): 4. (korcsoportjában 2.) Lipták Nikoletta (SAC) 1:45,60 perc.

Forrás: nogradsport.wordpress.com

Címkék: atlétika

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:10, csütörtök | Helyi

Minden mozdíthatót ellopott!

Elsősorban lakatlan házakba és azok melléképületeibe tört be, majd több százezer forint értékű tárgyakat lopott el az a férfi, akit a salgótarjáni nyomozók a napokban fogtak el.

2024. Május 02. 08:40, csütörtök | Helyi

Gyógyszertári ügyeleti beosztás Salgótarján városban 2024. május hónap.

ÜGYELETI TÁJÉKOZTATÓ

2024. Május 02. 08:00, csütörtök | Helyi

Helyenként zápor kialakulhat.

Rövidebb-hosszabb időszakokra mindenhol kisüt a nap, de az északkeleti tájak kivételével már sokfelé kialakulhat eső, zápor, zivatar.

2024. Május 01. 11:00, szerda | Helyi

Május 20-ig lehet jelentkezni a Virágos Magyarország versenyre.

Meghosszabbított határidővel, május 20-ig nyújthatják be pályázataikat a 31. Virágos Magyarország versenyre jelentkező helyi közösségek - közölte Magyar Turisztikai Ügynökség