Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2012. Május 20. 10:57, vasárnap | Helyi
Forrás: infonograd

Salgótarjánban mutatkozik be Ludányhalászi

Salgótarjánban mutatkozik be Ludányhalászi

A Sréter Ferenc Népfőiskolai Egyesület meghívására 2012. május 22-én 15 órakor Salgótarjánban, a József Attila Művelődési és Konferencia Központban mutatkozik be Ludányhalászi.

A programra látogatók betekintést nyerhetnek a község múltjába és jelenébe, film, előadás és képek segítségével. Előadást tart Kovács Imre polgármester és Kovács Krisztián helyi történész, és bemutatkoznak a helyi vállalkozók.
A rendezvényen megismerkedhetünk a helyi népviselettel és a gyönyörű singelt és tarajos főkötővel, amelyet már a 1845-ben Petőfi Sándor is megcsodált: „Losonczról Balassa-Gyarmatra mentem… útba esett Ludány helység, hol a legszebb főkötőket láttam életemben, ha megházasodom, onnan hozatok fejkötőt feleségem számára.” – írta.
A látogatók találkozhatnak Ádám Róbertnével, akinek keze alatt újjáéledt a ludányi főkötő és a helyi népviselet. A programban szerepel az iskolások és a felnőttek néptáncbemutatója és a helyi énekkar fellépése is. A bemutató kísérőprogramja Némethné Jancsi Ilona – helyi gobleinkészítő – kiállítása, akinek művei egy hónapig tekinthetők meg a művelődési központban.
S hogy ne éhezzen a vendégsereg, a ludányi óvoda konyhai dolgozói „ferentőt” sütnek az érdeklődőknek. Aki nem tudja mi ez, látogasson el május 22-én a művelődési központba.
Bódiné Fenyvesi Mónika

Címkék: Ludányhalászi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 14:21, kedd | Helyi

Tombolt, lopott, bálba mégsem jutott!

Jármű önkényes elvétele, garázdaság, rongálás és lopás miatt is felelnie kell annak a rimóci lakosnak, akit a napokban fogtak el és vettek őrizetbe a szécsényi rendőrök.

2024. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Legyél te is iskolaőr!

Várjuk a jelentkezőket Nógrád vármegyében.

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.