Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. Július 14. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: Mapei Kft.

Salgótarjánban jelentették be a magyar szakembereknek szóló programsorozatot

Salgótarjánban jelentették be a magyar szakembereknek szóló programsorozatot

A térség építőipari szakemberei vettek részt a Mapei Kft. tudásmegosztás programjának keretében megtartott képzésen.

Bemutatásra került az a programsorozat, amely szakmai-, cégvezetési-, értékesítési - és jogi segítséget ad majd a magyarországi szakembereknek.

Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetője, az Építőipari Vállalkozások Országos Szövetségének (ÉVOSZ) elnökségi tagja előadásában rámutatott, hogy az építőipari szakembereknek óriási gondot jelent, a megfelelő munka megszerzése. Nagyon nehéz kitörni a ’minél olcsóbban’ felfogás ördögi köréből.

A leggyakoribb problémát az jelenti, hogy a szakemberek nem tudják meggyőzni az építtetőket, a jobb minőségű termékek használatáról, ami végül gyakran kényszermegoldást és rossz minőségű munkát eredményez.

A vállalási ár is gyakran okoz gondot, nehéz elfogadtatni a munkadíjat. Ha pedig menet közben változtat, a megrendelő nehezen fogadja el az ezzel járó többletköltséget. Néha még az is előfordul, hogy a szakember nem tudja behajtani a tisztességesen elvégzett munkáért járó pénzt.

A bajok forrása a megrendelők információhiánya.

Markovich Béla elmondta, hogy mindez információhiányból fakadó probléma. A megrendelők csak akkor tudnak jó döntést hozni, ha minden szükséges információ a birtokukban van. Tudniuk kell például, hogy egy termék vagy technológia választásának mi lesz az eredménye. De azt is, hogy a szakember mit, miért, hogyan és mennyi ideig csinál.

Azonban ha nincs elég információja a megrendelőnek, csak az ár alapján fog dönteni, és a végén szinte biztosan nem lesz elégedett. Ezért megoldásként azt javasolja a szakember, hogy a szakembereknek tanácsadónak is kell lennie.

Mindez azt jelenti, hogy segíteni kell az ügyfélnek, hogy jól tudjon dönteni, ehhez, tanácsokkal, információkkal kell ellátni őt. Ez a segítő szándék és a meggyőződés, hogy a szakember megoldást tud adni az ügyfele számára, együtt vezet egy tartós és végleges eredményre.

Az eseményt szinte végig nyitott és kötetlen beszélgetés kísérte. Őszintén hangoztak el meglévő problémák, ami érintette a szakképzés ellentmondásait, a kisebb vállalkozásoknak a nagy generál vállalkozóktól való pénzügyi függését és kiszolgáltatottságát.

Markovich Béla itt jelentette be, hogy egy olyan közösség létrehozásán dolgoznak, ahol a szakemberek minden segítséget megkapnak szakmai, és vállalkozási kérdésekben, melyekhez konkrét programok társulnak majd.

A magyar szakembereknek szóló programsorozatról

A Mapei Kft. felismerte, hogy az építőipari szakmunka nem kapja meg a megfelelő erkölcsi és anyagi elismerést, ami miatt egyre nő a szakemberhiány. Válaszul e társadalmi problémára egy a szakembereknek szóló programot hoz létre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:34, szombat | Helyi

Milliárdosok versenyeznek a TikTok megvásárlásáért, de hiába

Egy maroknyi amerikai pénzügyi és technológiai mágnás több milliárdos ajánlatra készül a TikTok megvásárlására, miután Joe Biden elnök aláírta azt a törvényt,

2024. Április 27. 06:24, szombat | Helyi

Székkel támadt a tanárjára egy diák

Brutális, ami ebben a magyar iskolában történt: székkel támadt a tanárjára egy diák

2024. Április 26. 20:50, péntek | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 26. 08:40, péntek | Helyi

Társadalmi összefogással Nógrád tisztaságáért!

A Nógrád vármegyei rendőröknek is fontos a környezetük védelme, ezért csatlakoztak a TeSzedd! kampányhoz.