Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Február 25. 13:30, csütörtök | Helyi
Forrás: klimatudatos.hu

Salgótarjánban is sikerrel zárult a klímareferensek képzése

Salgótarjánban is sikerrel zárult a klímareferensek képzése

Átvehették a képzéssorozat sikeres elvégzését igazoló tanúsítványaikat szerdán Salgótarjánban azok a többségében önkormányzati szakemberek,

akik az elmúlt hetekben részt vettek a négy modulból álló, nyolcnapos klímareferens-képzésen Nógrád megyében.

Az oklevelüket átvevő klímareferensek – részben a Nemzeti Klímaadaptációs Hálózat tagjaiként – sokat tehetnek majd szűkebb-tágabb környezetükben a klímaváltozás hatásai ellen. A tanúsítványokat Riesz Lóránt, a programban konzorciumi partnerként közreműködő Herman Ottó Intézet környezetértékelési osztályvezetője adta át szerdán délután a salgótarjáni Megyeházán. A nógrádi megyeszékhelyen egyébként a nagy ér-deklődésre tekintettel február közepén egy újabb csoport képzése is a kezdetét vette.

– Az olyan városok számára, mint amilyen Salgótarján, kiemelten fontos feladat a klímaváltozáshoz való alkalmazkodás és a klímaváltozás elleni küzdelem – mondta el a képzéssorozat zárása alkal-mából Riesz Lóránt. A Herman Ottó Intézet környezetértékelési osztályvezetője reményét fejezte ki, hogy a tanfolyamot sikerrel teljesítő klímareferensek hozzájárulnak majd ahhoz, hogy a nógrádi megyeszékhely és a környező települések a most zárult európai uniós fejlesztési időszakhoz hasonlóan az előttünk álló hétéves költségvetési ciklusban is számos sikeres, a környezeti fenntarthatóságot és a megújuló energiaforrások felhasználásának elterjesztését célzó programot valósíthassanak meg.

A Salgótarjánban 2015. december 3-án elindult, négyszer kétnapos képzés részeként a résztvevők a klímaváltozással és annak magyarországi hatásaival, egy-egy ország, régió vagy éppen település sebezhetőségének mérésével és a klímaváltozáshoz való alkalmazkodás rugalmasságának lehetséges fokozásával, a települési klímaváltozási stratégia készítésének lépéseivel, a projektekhez, pályázatokhoz tartozó pénzügyi és technikai ismeretekkel, valamint a projektekhez kapcsolódó kommunikáció eszközeivel ismerkedhettek meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 20:00, péntek | Helyi

Speedmarathon!!!

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata.

2024. Április 19. 19:52, péntek | Helyi

A KDNP Nógrád vármegyei választmányának ülése

A Kereszténydemokrata Néppárt Salgótarjáni Alapszervezete látta vendégül a párt vármegyei választmányát csütörtökön délután a Szent József -plébánia Réz Marián termében.

2024. Április 19. 10:26, péntek | Helyi

Rendőrautóban érkezett a meglepetés.

Munkatársaink adományoztak a rászoruló családoknak Salgótarjánban, és a járás településein.

2024. Április 19. 08:51, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat az egész napos sebességmérő akció helyszíneire.

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 19-én reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot.