Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2015. Június 19. 15:00, péntek | Helyi

Salgótarján: Változnak a VGÜ szolgáltatásai

Salgótarján: Változnak a VGÜ szolgáltatásai

2015. július 1-jétől a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási kormányrendelet, valamint a települési és állati hulladékkal kapcsolatos hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló önkormányzati rendelet

(A VGÜ Nonprofit Kft. közleménye.)
Tájékoztatjuk Önöket, 2015. július 1-jétől a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás végzésének feltételeiről szóló 385/2014. (XII.31) Kormányrendelet, valamint a települési és állati hulladékkal kapcsolatos hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló 57/2013. (XII.19.) önkormányzati rendelet alapján megváltoznak társaságunk szolgáltatási feltételei.

Lehetőség nyílik a 60 literes, illetve a 80 literes hulladékmennyiség figyelembevételére. A 60 liter mennyiségű szolgáltatásra az a természetes személy válik jogosulttá, aki a lakóingatlant életvitelszerűen egyedül használja. A 80 liter mennyiségű szolgáltatásra - a közszolgáltatási területen keletkező fajlagos mennyiséget figyelembe véve - az egy háztartásban élő 2 fő - természetes személy - állandó ingatlanhasználó jogosult. A jogosultságot Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata igazolja az ingatlanhasználó kérelme alapján. Az igazolás kiadására a kérelmező nyilatkozata alapján, az adott ingatlanra történt lakcímbejelentések alapján kerül sor. A nyomtatvány elérhető az önkormányzat honlapján (lásd a tájékoztató alatt) és a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán. Az igazolás alapján, melyet a polgármesteri hivatal közvetlenül küld meg társaságunk részére, a számlázás alapjául a csökkentett hulladékmennyiséget vesszük figyelembe, legfeljebb 1 éves időtartamra. A jogosultsági feltételekben bekövetkezett változást 15 napon belül be kell jelenteni, illetve amennyiben a jogosultság feltételei továbbra is fennállnak, azt 1 év után újra kérelmezni kell. Felhívjuk figyelmüket, hogy az adott hónapra csak a 10-ig beérkezett igazolásokat tudjuk figyelembe venni.

Társasházak esetében a mindenkori közös képviselőnek van jogosultsága a kérelmet benyújtani, mivel a társaságunkkal kötött közszolgáltatási szerződés feltételeit is érinti. Az egyéni számlázású ingatlanhasználók esetében a negyedéves számlázási időszakot figyelembe véve az első alkalommal a szeptember 10-ig beérkezett kérelmeket 2015.07.01-től vesszük figyelembe. A VGÜ Nonprofit Kft. tulajdonát képező tárolóedény lecserélésére jelenleg nem kerül sor, azt társaságunk pénzügyi lehetőségei függvényében későbbiekben fogja elvégezni. Amennyiben a jogosult korábban szeretne kisebb űrmértékű (60, illetve 80 literes) tárolóedényt vásárolni, a szolgáltató lehetőséget biztosít azok beszerzésére.

Salgótarján, 2015. június 17.
Fekete Zoltán s.k.
ügyvezető igazgató

Forrás: Salgotarjan.hu/ Nógrád24/VGÜ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő

2024. Május 04. 08:00, szombat | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.