Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Június 07. 17:50, péntek | Helyi
Forrás: Mihály Eötvös/Jobb Páholy - Förster Társaság Facebook

Salgótarján - Tisza-párt = Jobb Páholy - Förster Társaság

Salgótarján - Tisza-párt = Jobb Páholy - Förster Társaság

Messziről jött ember, azt mond amit akar - tartja a közmondás. Nem csoda ha naív, szinte gyermeki rajongás övezi. Amikor az emelvényen szónoklót hallgatják a legfontosabb szempontot sokan elfelejtik: Honnan is jött?

Van aki örül ennek, van aki szomorkodik, de megtörtént a teljes azonosulás. Mostantól egyenlőség jelet kell tenni aJobb Páholy - Förster Társaság és a Tisza-Párt közé.

Az alapelvek feloldódtak, a szempontok megváltoztak:

A Jobb Páholy - Förster Társaság megalakulása óta hatalmas kört írt le.Jobbról fölfelé ívelt és népszerűsége érdekében a közöségi oldalán posztolta vizionált elképzeléseit, rendre keverve vonzónak tartott,népszerűsködő és a politikájától független, kifejezetten populista képi tartalmakkal, kiegészítve hozzá fűzött behízelgő üzenetekkel.

A csoport adminisztrátorai a posztok alatt leveleztek egymással, hogy ezzel a Facebook algoritmust folymatosan munkára bírják.Ebből adódóan születtek meg a kilóméter hosszú hozzászólások és az unalomig elismételt "kódex" szentenciák sora.

Közösségi oldalukon vitt tartalmaik azonban megosztottáka csoport szélesebb látókörű tagjait. Egy olvasó sokak teszésére, erről összefoglalva az admin söprögető tevékenységét így írta le:

"Gyula Varga: Úgy gondolják az együttműködést, hogy aki nem a talp alá való nótát húzza elhallgattatják, aki kedv szerint muzsikál, táncolnak rá."

Vannak, akik az életévek múlásával bölcsebbé válnak:


Tagjainak egy része korábban már a városvezetés körébe vagy más döntéshozói körbe is tartoztak. Akkor és ott nem látták ilyen tisztán a tennivalókat mint most megvilágosodva, sőt akkori ténykedésük nagy része az adott időszakban kifejezetten haszontalannak, vagy kártékonynak is bizonyult.

A FÓRUM - a pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve – a manipuláló csoportok lélektana:

Önteltség és rögeszme. Az önteltség és a felelősségtudat nem fér meg egymással. A jobbító gondolat szentenciák özöneként, kanyargós szófordulatok formájában jelenik meg.A baj itt folytatódik. A beágyazott rögeszme néhányak közkincseként ugyanis tovább osztódik. Vannak olyanok is akiknél a tetszikelés, kontrol nélküli, rajongó egyetértésbe csap át. Ne feledjük, a befogadó közeg széles spektrumú.

VISSZATEKINTÉS - A MEGALAKULÁS ALAPELVEI VOLTAK:

Mihály Eötvös Adminisztrátor - Facebook, 2023 augusztus 20.

"Választási esélyek, milyen eredményt érhet el a Páholy a 2024. évi önkormányzati választásokon

III. A JOBB PÁHOLY-FÖRSTER TÁRSASÁG CÉLJA, KÜLDETÉSE

"...Dr. Ferkó Attila, Tatár Csaba, Szabó Ferenc és én, azért döntöttünk a Jobb Páholy megalakítása mellett, mert egy normális városban szerettünk volna élni, ahol a különböző világnézetű emberek nem gyűlölik egymást, hanem a városunk jövője érdekében együttműködnek, ahol a különböző döntési szinteken nem politikai hanem szakmai döntések születnek.

Alapszabályunkban rögzítettük, hogy az egyesületünk célja:
A pártoktól független polgári értékrend megjelenítése Salgótarján közéletében.

..."Az alapszabályunkba rögzítettük azt is nem akarunk mások felett uralkodni és nem tűrjük, hogy mások uralkodjanak felettünk, sem az elnyomó gőgöt, sem az alattvalói viselkedést nem fogadjuk el, illetve hogy a polgári értékek képviselete érdekében közéleti szerepet vállalunk.

"A jobb Páholy-Förster Társaság Egyesület tehát megalakulása óta nyilvánvalóvá tette, hogy közéleti szerepre készül, és hogy ezt nem valamelyik politikai párt fedőszervezeteként, hanem szakmai, lokálpatrióta alapon képzeli el.

..."Úgy gondoljuk, hogy Salgótarján rendszerváltás utáni mélyrepülésének megállítása, a helyi politikai pártok teljesítménye elkerülhetetlenné teszi egy olyan erő megjelenését a város közéletében, amely nem pártpolitikai, hanem lokálpatrióta, szakmai alapon szerveződik.

..."Fekete Zsolt polgármester úr vezetésével az önkormányzat vezetése elszalasztotta a történelmi esélyt arra, hogy a Modern Város Program keretében a kormánnyal megkötött megállapodásban szereplő barnamezős területek felszámolása megkezdődjön.

..."A polgármester úr a 2024. évi önkormányzati választásokra elfogadta annak a Gyurcsány Ferencnek a támogatását, aki egyértelműen kijelentette, hogy az általa támogatott Fekete Zsolttól elvárja, hogy a polgármester ellenzéki fellegvárat építsen ki Salgótarjánban, ez elfogadhatatlan számunkra és ellentétes Salgótarján érdekeivel.

..."Összegezve a Jobb Páholy-Förster Társaság Egyesület az elmúlt 9 évben a salgótarjáni önkormányzat döntéseiben nem vett részt, ezért a fentiekben felsorolt hiányosságokért a felelősséget sem vállalja, és ezekkel a pártokkal a 2024. évi önkormányzati választások előtt semmilyen szövetségre nem lép.

..."Tehát mi nem megosztani szeretnénk a pártok szavazóit, hanem egyesíteni azokat a szavazókat, akik nem pártpolitikai alapon képzelik el Salgótarján Jövőjét.

..."A Jobb Páholy-Förster Társaság polgármester-jelöltje, ha megválasztják az önkormányzati választások után, programja érvényesítése érdekében, együttműködik a mindenkori kormánnyal, illetve minden önkormányzati mandátummal rendelkező frakcióval.

Mihály Eötvös: Fő tér, Magyar Péter Salgótarjánban:

A kör bezárult. Most aJobb Páholy - Förster Társaságvisszatért a kezdőpontra.


A korábbi túlfogalmazott kódex elvek végleg feloldódni látszanak Magyar Péter bűvkörében.

Mostantól egyenlőség jelet tehetünk a Jobb Páholy - Förster Társaság Fórum és a Tisza-Párt közé.

Képek forrása:Salgótarján régen és most Facebook oldala/ Mihály Eötvös Facebook oldala/Jobb Páholy - Förster Társaság Fórum Facebook oldala

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.

2024. Július 16. 09:00, kedd | Helyi

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton.

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Július 16. 08:39, kedd | Helyi

Rétvári Bence: jól indult a járóbeteg-időpontfoglalás az Egészségablak alkalmazásban.

Az indulás óta napi csaknem ötszáz időpontot foglaltak a betegek az Egészségablak mobilalkalmazással a járóbeteg-szakrendelőkben.

2024. Július 16. 08:25, kedd | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.