Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Augusztus 27. 10:00, kedd | Helyi
Forrás: infonograd

Salgótarján még nem kapott szavazatot az Év Szállása versenyben

Salgótarján még nem kapott szavazatot az Év Szállása versenyben

Hajdúszoboszló vagy Balatonmáriafürdő lesz az Év Turisztikai Települése?
Helyzetjelentés az Év Szállása versenyről.

A várható eredmények mellett meglepő fordulatokat is hozott eddig a november közepéig tartó Év Szállása verseny: a települések közötti harcban például Balatonmáriafürdő megelőzte Siófokot. A legtöbb szavazatot gyűjtő 10 településből 9 fürdőváros, megyei szinten pedig a somogyi célpontok a legvonzóbbak az elmúlt két hónap több mint 11 ezer voksa alapján.
Jelenleg Hajdúszoboszló áll az első helyen az Év Turisztikai Települése címért folytatott versengésben, de szorosan követi Balatonmáriafürdő. A Szallas.hu/evszallasa oldalon az elmúlt két hónapban leadott több mint 11 ezer szavazat alapján a Balaton-parti község olyan felkapott célpontokat utasított maga mögé, mint a harmadik helyen álló, de nagy lemaradással küzdő Balatonfüred, vagy a jelenleg csak ötödik helyezett Siófok.
„Valószínűleg a verseny elmúlt két hónapjában a turisták mellett a települések lakói is leadták a szavazataikat, így Balatonmáriafürdő előkelő helyezése többek között lakosainak lelkesedését mutatja. A szavazás azonban november közepéig tart, így a nyaralóknak is lesz még lehetőségük a legjobbak közé juttatni az üdülés céljából felkeresett helyszíneket” – mondta a verseny állásával kapcsolatban Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezetője.
Népszerűbb a Balaton déli partja
Az eddig leadott voksok alapján a fürdővárosok a legvonzóbbak: a TOP10-be a történelmi nevezetességeikről híres városok közül csak Eger tudott bejutni, míg a tízes listán négy Balaton-parti település is található. Az ország keleti részén Hajdúszoboszló mellett még Gyula és Egerszalók közkedvelt célpont, míg nyugaton Hévíz és Zalakaros a legnépszerűbb, a magyar tenger partját figyelmen kívül hagyva.
A verseny jelenlegi állása alapján egyébként a Balaton déli partját tartják vonzóbbnak a szavazók: a megyei összesítést például fölényesen vezeti Somogy megye, míg Veszprém csak a negyedik helyen áll a megye településeire leadott szavazatok alapján. A legkevesebb voksot eddig Nógrád és Tolna megye települései gyűjtötték, illetve salgótarjáni szállás még nem kapott szavazatot.
A települések mellett a szálláshelyek is versenyeznek az Év Szállása címért. „Az eddigi eredmények alapján nem feltétlenül a legnépszerűbb településeken lévő szállások kapják a legtöbb voksot, jelenleg például az egri Imola Hotel Platán rendelkezik a legtöbb szavazattal” – tette hozzá Szigetvári József. A verseny aktuális állása szerint a négy- és ötcsillagos hotelek között a sümegi Hotel Kapitány, a háromcsillagos szállodák körében pedig a zalakarosi Hunguest Hotel Freya vezet. Az apartmanok és vendégházak esetében eddig a sárospataki Braun Vendégház kapta a legtöbb szavazatot, míg a panziók kategóriájában a cserkeszőlői Royal Panzió bizonyult a legnépszerűbbnek.

Címkék: szállás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Egyre melegebb lesz hétvégén.

Sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből északon és keleten, valamint délután nyugaton, délnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat.

2024. Április 27. 06:34, szombat | Helyi

Milliárdosok versenyeznek a TikTok megvásárlásáért, de hiába

Egy maroknyi amerikai pénzügyi és technológiai mágnás több milliárdos ajánlatra készül a TikTok megvásárlására, miután Joe Biden elnök aláírta azt a törvényt,

2024. Április 27. 06:24, szombat | Helyi

Székkel támadt a tanárára egy diák

Brutális, ami ebben a magyar iskolában történt: székkel támadt a tanárjára egy diák