Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2023. November 18. 10:43, szombat | Helyi sport
Forrás: KÖLES ISTVÁN ÁKOS

Sainz pókerarca a 2. helye után: próbálok nem gondolni erre a büntetésre.

Sainz pókerarca a 2. helye után: próbálok nem gondolni erre a büntetésre.

Carlos Sainz próbálta rejteni a csalódottságát a 2023-as Forma-1-es Las Vegas-i Nagydíj időmérője után, miután hiába kvalifikált a második helyre, csak a 12. rajtkockából indulhat a versenyen.

A Ferrari remekül ki tudta használni a 2023-as Forma-1-es autójuk tulajdonságait a Las Vegas-i időmérőn: az alacsony leszorítóerős csomagjuk jól működik az egyenesekben, és nagyon hatékonyan tudták felmelegíteni a gumikat a hűvös és rosszul tapadó pályán.

Carlos Sainzot végül legyőzte csapattársa, Charles Leclerc, a spanyol pedig csalódott volt, hogy 44 ezreddel lemaradt a pole-pozícióról. Ennél azonban jobban fáj neki, hogy az első szabadedzésen történt baleset után az akkumulátor cseréje miatt kapott egy 10 rajthelyes büntetést is. „Elképesztő munkát végzett a csapat, egy nagyon nehéz pénteki nap után is domináltuk az időmérőt” – értékelt Sainz James Hinchcliffe-nek. „Fantasztikus, hogy miénk lett az első sor, persze szívesen megszereztem volna a pole-pozíciót, hogy legalább a 11. helyről rajtolhassak a 12. helyett.”„Nem tagadhatom, hogy még mindig rendkívül csalódott vagyok a tegnapi nap miatt, próbálom rejteni, de még mindig nagyon rosszkedvű vagyok, de ez van.” Arra a kérdésre, hogy milyen eredményt érhet el a mezőny sűrűjéből rajtolva, Sainz hozzátette, hogy ez egy nagyon sok tényezős egyenlet.

„Majd meglátjuk, milyen lesz a rajt, mennyire fognak szemcsésedni a gumik, és persze mennyire lesz könnyű előzni. Egy ilyen hétvégén, amikor ennyire jó az autónk tempója, én is szívesen harcolnék Charles-ral és Maxszal a futamgyőzelemért, de sajnos a felzárkózásra kell koncentrálnom. Próbálom utolérni őket, de ez nagyon trükkös feladat lesz.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 11:30, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Antonelli nyerte a Forma-2 főversenyét a Hungaroringen.

Az olasz Andrea Kimi Antonelli sikerével zárult a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj Forma-2-es programjának főversenye, amelyet vasárnap délelőtt rendeztek meg a Hungaroringen.

2024. Július 21. 09:45, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Colov rajt-cél győzelme a Forma-3-asoknál.

A bolgár Nikola Colov rajt-cél győzelmet aratott vasárnap a hungaroringi Magyar Nagydíj Forma-3-as főversenyén.

2024. Július 21. 09:30, vasárnap | Helyi sport

Balaton-átúszás - Elrajtolt a mezőny.

Vasárnap reggel elkezdődött a 42. Lidl Balaton-átúszás Révfülöpön.

2024. Július 21. 09:21, vasárnap | Helyi sport

HORZE Szabadidős Lovasverseny Szilvásvárad.

2024.07.20-án Szilvásváradrara utaztak a Fülöp LSE lovasai. Fülöp Veronika Edző,Deák Borbála,Földi Boglárka,Gulyás Eszter,Szegedi Kiara,Kis Virág Liliána,Molnár Lotti,Kósa Mira Anna,