Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2023. November 25. 12:30, szombat | Sport
Forrás: MOTORSPORT HUNGARY

Russell-vezetés az FP3-on, Verstappen nem elégedett.

Russell-vezetés az FP3-on, Verstappen nem elégedett.

Az Abu-Dzabi Nagydíj harmadik szabadedzésén George Russell végzett az első helyen, de Lando Norris hátránya is kevesebb mint egy tized volt – izgalmasnak ígérkezik az időmérő.

Magyar idő szerint 11:30-kor rendezték az Abu-Dzabi Nagydíj harmadik szabadedzését, ami egyben a szezon utolsó F1-es edzése is volt. Rögtön sokan kihajtottak a bokszból, az első mért kör lágyon pedig Hamilton nevéhez fűződött, aki az élre is állt.

Nem sokkal később már Perez állt az élen, miközben többen is a versenyszimulációkra koncentráltak, hiszen tegnap az FP1-en 10 újonc vett részt, az FP2-n pedig csak körülbelül 20 percet gyakorolhattak a versenyzők Sainz és Hülkenberg balesete után. Az edzés negyedéhez érve Russell vette át a vezetést, többen pedig a hátsó gumik túlmelegedésére panaszkodtak. Az edzés feléhez érve továbbra is Russell vezetett, mögötte Verstappen és Piastri jött.A Ferrarik ebben az időszakban meglehetősen hátul voltak, viszont ekkor viszont még a versenyetapokra koncentráltak. Egy nyugodtabb időszak után aztán újra kijöttek a pályára a pilóták és több gyors kört is láthattunk. Ocon és Gasly sokat tudott javítani, a második és a harmadik helyre jöttek fel, de nem sokáig maradtak ott. Hiszen Albon átvette a második pozíciót, Russell pedig további 4 tizedet javított az élen, 1:24.4-et futott. Norris úgy jött fel a második helyre, hogy driftelt egy nagyot, Verstappen pedig hibázott és továbbra sem volt elégedett az autójával. Az utolsó percekben még Piastri jött fel a harmadik helyre, Sainz pedig megpróbálkozott egy lágygumis körrel, de az utolsó helyen maradt.Az FP3 tehát Russell első helyével zárult, mögötte Norris, Piastri, Albon, Leclerc és Verstappen végzett, Wéber Gábor szavaival élve pedig nagyon várjuk már az időmérőt.

Az időmérő edzés ma 15 órától veszi majd kezdetét, amikor kiderül, ki szerzi meg a pole-t az Abu-Dzabi Nagydíjra. A kvalifikációt élőben közvetíti az M4 Sport.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 07:56, hétfő | Sport

Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.

2024. Július 13. 10:16, szombat | Sport

Volt adok-kapok, de győzni tudtunk!

Élménybeszámoló Jobbágy Ákostól a Prešov Rally után, ahol a dobogó legtetején végeztek.

2024. Július 12. 07:55, péntek | Sport

Csúnyán megalázta a román másodosztályú csapat a paksiakat

A kupagyőztes Paksi FC 4-0-ra kikapott hazai pályán a román Corvinul Hunedoara csapatától csütörtökön a labdarúgó Európa-liga selejtező első fordulójának első mérkőzésén.