Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2023. November 24. 12:00, péntek | Sport
Forrás: GYÉMÁNT PÉTER

Russell az élen a 10 újonccal tarkított FP1-en Abu-Dzabiban!

Russell az élen a 10 újonccal tarkított FP1-en Abu-Dzabiban!

George Russell kezdett az élen az Abu-Dzabi Nagydíj első szabadedzésén, ahol a mezőny felét újoncok tették ki - közülük Felipe Drugovich volt a leggyorsabb, aki az Aston Martint vezethette.

Igazi újoncdömpinggel vette kezdetét az F1-es Abu-Dzabi Nagydíj hétvégéje, hiszen az AlphaTaurin kívül minden csapatnak legalább egy újoncot még be kellett ültetnie az autójába – a Red Bullnak kettőt is.

Sargeanten kívül mindenki rögtön kiment a pályára, nem sokkal később pedig a Williams pilótája is követte a többieket. Az első percekben Russell állt az élre, Svarcman Ferrariján pedig egy méretes aero rake-et láthattunk.Az IndyCar-pilóta O’Ward nagyot csúszott a McLarennel, miközben Russell az élen 1:26.3-ra javított a közepes keveréken, mögötte Stroll, Cunoda, Ricciardo és Bottas állt, az újoncok közül pedig O’Ward állt a legjobban a kilencedik helyen.

Pourchaire azt mondta a csapatrádión, hogy nagyon felül a kocsija a 2-es és a 3-as kanyarnál, míg Doohan megcsúszott és kis híján belerongyolt a nagyon lassan haladó Sargeant autójába – az esetet vizsgálni fogják szeszélyes vezetés gyanújával.

O’Sullivan kis híján keresztbeállt a Williamsszel az utolsó kanyarnál, míg Russell 1:26.0-ra javított az élen, mögötte Gasly, Cunoda és Sargeant jött, Piastri a közepes gumikon volt az ötödik. Stroll is szépet driftelt az utolsó kanyarban, Piastri pedig feljött a második helyre a lágy gumikon, viszont Russell közel 6 tizedmásodperces előnnyel rendelkezett. A Red Bull két újonca csak a 18. és 20. helyen állt, de ekkor még mindketten csak a közepes gumikat nyúzták.Az utolsó 10 percbe érve már Strollon kívül mindenki a lágy gumikon ment, Dennis a 12., Hadjar a 13. helyre jött fel a Red Bull-lal, míg Drugovich a második, Bottas a harmadik helyre jött fel.A Ferrarinál nem teltek unalmasan az utolsó percek: Sainz az utolsó kanyarban csúszott meg, Svarcman kocsija pedig a 3-as kanyarnál ült fel, az orosz pilóta ezt követően ijedten rádiózott, de szerencsére nem lett gond az esetből. Az edzésen tehát Russell végzett az élen, 3 tizedet verve Drugovichra, majd Ricciardo, Bottas, Stroll, Piastri, Sainz, Svarcman, Gasly és Cunoda következett. A két Red Bull-lal Dennis a 16., Hadjar a 17. helyen végzett.

A Forma-1-es program magyar idő szerint 14 órakor fog folytatódni az Abu-Dzabi Nagydíj második szabadedzésével, míg az F2-es időmérőt a két FP között, 12 órától fogják rendezni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 07:56, hétfő | Sport

Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.

2024. Július 13. 10:16, szombat | Sport

Volt adok-kapok, de győzni tudtunk!

Élménybeszámoló Jobbágy Ákostól a Prešov Rally után, ahol a dobogó legtetején végeztek.

2024. Július 12. 07:55, péntek | Sport

Csúnyán megalázta a román másodosztályú csapat a paksiakat

A kupagyőztes Paksi FC 4-0-ra kikapott hazai pályán a román Corvinul Hunedoara csapatától csütörtökön a labdarúgó Európa-liga selejtező első fordulójának első mérkőzésén.